Morgan Stanley brengt rapport uit over Bitcoin: dit denkt de bank over de toekomst

De grote Amerikaanse bank Morgan Stanley gaat bitcoin diensten aanbieden. De markt wordt te groot om te negeren, dat stelt de bank in een brief aan hun klanten. Dat meldt The Block. Morgan Stanley informeert specifiek de klanten waarvoor ze ook assetmanagement doen.

Visie op bitcoin

Auteurs Lisa Shalett en Denny Galindo gaan uitgebreid in op de markt van bitcoin. De markt bereikte dit jaar voor het eerst de marktkapitalisatie van meer dan $1.000 miljard. Dat is zo’n 9,8% van de goudmarkt bijvoorbeeld. Daarmee wordt BTC te groot om te negeren, stellen Shalett en Galindo in hun brief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank is nog niet helemaal om en doet niet mee aan wilde grootse voorspellingen, maar bitcoin is ook hier geen vies woord meer. Als er vraag is bij klanten, dan zullen ook grote banken overstag gaan.

De motivatie hierachter wordt ook uitgelegd: Om een speculatieve investeringskans te rechtvaardigen moeten er grote stappen worden gezet aan de koop- en verkoopkant. De liquiditeit en de grote van de markt bereikt de grens waarop het een interessant onderdeel wordt voor portfolio’s die opzoek zijn naar diversificatie.

Meer duidelijke (lokale) regels, groeiende liquidatie, steeds meer financiële producten én groeiende interesse wereldwijd geven genoeg reden om serieus te kijken naar de mogelijkheden.

De investeringsbank komt met drie verschillende fondsen met exposure aan bitcoin. Twee van die fondsen zijn van Galaxy Digital, de derde komt uit de koker van NYDIG.

De producten zijn voorlopig in eerste instantie voor de grootste en rijkste klanten van Morgan Stanley. Klanten met meer dan $2 miljoen aan assets bij de bank kunnen meedoen. Investeringsbedrijven moeten minstens $5 miljoen inleggen.

Er wordt wel gewaarschuwd: dit is alleen voor mensen met een sterke mag die tegen volatiliteit kunnen.

Hoe begin je?

De brief geeft ook advies voor beginners. Lees je eerst in en ga na of je de blootstelling aan kunt in je portfolio. Shalett en Galindo wijzen naar mogelijk toekomstige problemen: ”in deze speculatieve fase zijn er verschillende risico’s, sommige kun je voorspellen en andere weten we nog niets van. Die risico’s zorgen ervoor dat we adviseren om kleine posities in te nemen.”

Ze vergelijken investeren in bitcoin als de stap naar investeren met durfkapitaal. De maximale grote van een positie in bitcoin is volgens de bank 2,5%. Dat ligt bij veel bitcoiners inmiddels wel een stuk hoger, overigens.

Toch is bitcoin nog altijd een jonge markt, dat zorgt hoe dan ook voor onzekerheid bij beginners. Het rapport sluit af: ”Vanuit ons perspectief staat coin trading nog in de kinderschoenen. We moeten nog echt overtuigd worden, daarom adviseren we klanten om voorzichtig te zijn.”

De bank komt dus niet met een bericht: stop al je spaargeld en assets in bitcoin! Maar toch zetten ze de poorten open voor hun grootste klanten. Als deze diensten succesvol zijn en geld opleveren, dan is de kans groot dat de bank hun bitcoin diensten verder uitbouwt.

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...