200.000 Bitcoin van Mt. Gox blijven voorlopig tot maart 2020 waar ze zijn

200.000 Bitcoin van Mt. Gox blijven voorlopig tot maart 2020 waar ze zijn

De soap rondom bitcoinbeurs Mt. Gox duurt nog even voort. De curator die verantwoordelijk is voor het verdelen van het overgebleven geld heeft opnieuw de deadline voor zich uitgeschoven.

In februari van 2014 werd er voor 850.000 bitcoin (BTC) gestolen van de beurs. Ten tijden van de hack was dat meer dan $450 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mt. Gox sloot de deuren en een lange reeks aan rechtszaken volgde. In april van dit jaar werden de voormalige klanten op de hoogte gebracht van het aantal BTC dat ze terug krijgen.

Na jaren wachten moeten de gedupeerden dus nog even geduld hebben. Ben je het zelf vergeten? Dan kun je nog altijd een deel van je bitcoin terugvragen. De deadline ligt nu op 31 maart 2020.

200.000 BTC

De CEO van Mt. Gox, Mark Karpelés, sloot dus zijn handelshuis na de hack in 2014. Maar kort na het starten van de faillissementsprocedure vond Karpeés een bitcoin wallet met maar liefst 200.000 BTC.

Dit wekt het vermoeden dat hij zelf betrokken was bij de hack. In 2015 werd hij gearresteerd op beschuldiging van verduistering, manipulatie van elektronische gegevens en vertrouwensbreuk.

Uitstel

Nobuaki Kobayashi, de curator, kondigde het uitstel een dag voor de vorige deadline aan. De reden? Er komen teveel claims binnen. Niet heel gek, want als je in 2014 bitcoin bent verloren dan vind je het wel fijn om daar van (deels) wat terug te zien.

Uitstel is niet gek, maar Kobayashi besloot één dag voor de vorige deadline dit de wereld in te brengen. In april van dit jaar werd het moment van uitbetalen ook al vooruit geschoven.

Het uitstelt komt volgens Kobayashi ook vooral door de foutieve aanvragen. Wanneer je claim wordt afgewezen kun je natuurlijk in beroep. Dat zorgt voor extra werk.

Hacks

Cryptobeurzen zijn sinds 2014 qua veiligheid verbeterd, maar dat betekent niet dat er nooit meer BTC worden gestolen. Een van de populairste beurzen, Binance, werd bijvoorbeeld eerder dit jaar slachtoffer van een hack.

De beurs verloor 7.000 BTC. In dit geval dekte Binance de verliezen van haar gebruikers zelf, iets wat bij Mt. Gox niet kon.

Een andere opmerkelijke zaak dit jaar was die van QuadrigaCX. De oprichter overleed plots en nam de toegang tot de fondsen van zijn bedrijf mee zijn graf in. Ook deze zaak loopt nog, de Amerikaanse FBI is er zelfs bij betrokken.

De klanten hebben nog zo'n $145 miljoen te goed van QuadrigaCX, maar de vraag is of dat er ooit van komt.

Lees meer over:
Bitcoin Mt.Gox

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties