Na Bitmain komt ook Canaan met nieuwe bitcoin miner

Half augustus maakte Bitmain bekend dat het bedrijf een nieuwe Antminer-serie ging lanceren. Nu komt ook concurrent Canaan met een nieuw product.

Nieuwe A14-miner

Het zou gaan om een mining rig met een efficiëntie van 1X joule per terahash (J/TH). De miner is naar verluidt onderdeel van de Avalon 14-serie. Veel meer details zijn er echt nog niet bekend.

In een promo-advertentie voor de naderende ‘Avalon Bitcoin & Crypto Day’-conventie in Singapore onthult Canaan dat deze nieuwe A14 er aan zit te komen. Of het qua efficiëntie gaat om 11 of 19 joule per terahash is nog niet duidelijk. De conferentie vindt plaats op 12 september.

Eind deze maand zal er sowieso veel meer duidelijk worden omtrent nieuwe miners. Op 22 en 23 september vindt in Hong Kong namelijk de World Digital Mining Summit (WDMS) plaats. Hier krijgen alle nieuwe speeltjes uit de mining markt een podium.

Waar Bitmain alle aandacht op zich kreeg met de S21-serie van 250 TH/s, wil nu dus ook Canaan "een baanbrekend product" lanceren.

Met de komende halving in het verschiet, schroeven de mining rig fabrikanten dus ook weer een tandje bij. Terwijl de blocksubsidie ergens begin 2024 zal halveren, zal het voor minder mining bedrijven winstgevend zijn om te blijven minen. Door betere apparatuur in te zetten zou er eventueel nog winst te behalen zijn in de marges.

In de advertentie staat ook dat de A14-miners pas in Q1 en Q2 van 2024 kunnen worden geleverd, voor degenen die vóór 21 september al een aanbetaling doen. Dat is dus om en nabij deze halving!

Eerlijkheidshalve is de bekendheid van Canaan de laatste jaren wat teruggevallen. De markt wordt nu gedoimeerd door Bitmain en MicroBT. Vroeger Mocht Canaan zich hier nog bij voegen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminermining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...