Midden-Oosten krijgt fysieke bitcoin ETF op Nasdaq Dubai

Het Midden-Oosten is een van de snelst groeiende markten ter wereld als het over bitcoin gaat. Nu komt het grote 21Shares met een fysieke bitcoin ETF voor de Verenigde Arabische Emiraten.

Bitcoin op de Nasdaq Dubai

Vanaf vandaag is het op de Nasdaq van Dubai mogelijk om de 21Shares Bitcoin ETP (ABTC) te kopen en op die manier in fysieke bitcoin te investeren. Met fysieke bitcoin wordt uiteraard bedoeld dat het gaat om bitcoin die het fonds daadwerkelijk in beheer heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aandelen van het fonds worden direct gedekt door bitcoin, die 21Shares in een offline-wallet bewaart. De uitbreiding naar de Verenigde Arabische Emiraten is voor 21Shares een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf.

Samen met het nieuwe product op de Nasdaq Dubai, handelen de producten van 21Shares nu op 12 verschillende beurzen. Onder deze beurzen bevinden zich onder andere de EuroNext, de SIX Swiss Exchange en Deutsche Börse.

Niet de enige

Overigens is 21Shares niet de enige die bitcoin-gerelateerde producten lanceerde op de Nasdaq Dubai. Vorig jaar noteerde de Canadese fondsmanager 3iQ ook al een Bitcoin ETP op de Nasdaq Dubai. Al moet daar bij gezegd worden dat de 3iQ Bitcoin Fund niet wordt gedekt door fysieke bitcoin.

Opvallend is dat het nieuws komt nadat 21Shares Sheriff El-Haddad heeft aangenomen in het bedrijf. El-Haddad probeerde eerder bij het in Dubai gevestigde Al Mal Asset Management een fysieke Bitcoin ETF te lanceren. Dat lukte hem destijds niet, maar nu is hij daar wel in geslaagd.

We moeten nog afwachten wat voor volumes de Bitcoin ETF gaat draaien in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar valt op dit moment nog weinig over te zeggen. Waarschijnlijk zullen de komende dagen daar duidelijkheid over geven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....