Nasdaq stopt plannen voor eigen crypto custody dienst

De Nasdaq heeft besloten om niet dor te gaan met het lanceren van haar eigen crypto custody dienst, zo schrijft Bloomberg.

Nasdaq pauzeert plannen

Enkele maanden geleden maakte Ira Auerbach, senior vice president en directeur van Nasdaq Digital Assets, wereldkundig dat ze werkten aan een product voor het beheren van cryptovaluta van klanten.

Het “snel evoluerende landschap qua regelgeving van cryptovaluta” heeft de techbeurs er toe doen besluiten om de ontwikkeling halt toe te roepen. Ze gaan ook geen poging meer doen om de benodigde licenties te verkrijgen.

Het bedrijf had bij het New York Department of Financial Services (NYDFS) een aanvraag ingediend voor een trustmaatschappij, die toezicht zou houden op de custody-activiteiten. Dat is nu halt toegeroepen.

De hoop was dat de Nasdaq de weg voor institutioneel geld naar bitcoin zou plaveien, maar deze wens lijkt nu in rook op te gaan.

De CEO van de Nasdaq, Adena Friedman, maakte het besluit bekend in de earnings call over de cijfers van het tweede kwartaal.

In berichtgeving van maart deelde Auerbach dat het bedrijf werkte aan het afronden van de technische infrastructuur. Daarnaast moeten ze als laatste horde ook nog definitieve wettelijke goedkeuring krijgen. Als beide zaken rond zijn, hoopte het bedrijf voor het einde van het tweede kwartaal de dienst te kunnen lanceren.

Dat is niet gelukt en nu zelfs definitief van de baan. Wel wil de Nasdaq kijken hoe ze nog wel in de industrie van ‘digitale activa’ actief kunnen blijven, bijvoorbeeld door samenwerkingen met ETF-uitgevers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscustodyNasdaq