NBA-ster Stephen Curry krijgt aandelen in Bitcoin beurs

Bitcoin exchange FTX heeft een deal gesloten met basketbalster Steph Curry. De NBA-ster wordt ambassadeur van de exchange, en in ruil ervoor krijgt hij aandelen in het snelgroeiende handelsplatform.

FTX en NBA-ster Steph Curry

Het is niet de eerste sportman die FTX strikt voor een samenwerking. Dat deden ze eerder met American Football sterren Tom Brady en Trevor Lawrence.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het komt erop neer dat ze FTX onder de aandacht brengen bij hun achterban en volgers.

De 33-jarige Curry is speler van basketbalclub Golden State Warriors en geldt als één van de sterren van deze competitie.

‘Ik ben blij om samen te werken met een bedrijf dat cryptocurrency’s voor iedereen toegankelijker maakt’.

Curry krijgt een belang in FTX Trading Limited en de stichting van Curry, Eat.Learn.Play, gaat samenwerken met FTX op het gebied van liefdadigheid.

De exchange geldt als een belangrijke uitdager voor beurzen zoals Coinbase en Kraken en ook Binance. Afgelopen juli wist men 900 miljoen dollar aan kapitaal op te halen in de markt tegen een geschatte bedrijfswaarde van 18 miljard dollar.

Volgens CEO Sam Bankman-Fried van FTX past topsport bij de kernwaarden van zijn exchange.

Over Curry zegt hij: ‘Zijn onvermoeibare inzet voor liefdadigheid naast zijn meedogenloze arbeidsethos om de beste te worden in elke arena waar hij voet aan de grond zet, of het nu basketbal, beleggen of zakendoen is, sluit perfect aan bij de kernwaarden van FTX.’

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.