‘Nederlanders ontvingen $100 miljard aan Bitcoin en cryptotransacties in één jaar’

1217 totale weergaven

De welvarende landen in het Midden, Noorden en Westen van Europa behoren tot de meest actieve cryptoregio van de hele wereld. Dat blijkt uit onderzoek van blockchainanalysebedrijf Chainalysis. Ze stellen ook dat ‘wij’ als Nederlanders het afgelopen jaar meer dan $100 miljard aan digitale activa ontvingen.

Bitcoin in Europa

Uit het rapport blijkt dat de CNWE-regio goed goed is voor 25% van alle crypto-activiteit in de hele wereld (gekeken naar de peruide tussen juli 2020 en juni 2021). Chainalysis ziet de term cryptotransacties als betalingen die te maken hebben met handel, investeringen en zakelijke overmakingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nederland is de vierde grootste speler in deze regio wat betreft de cryptomarkt. De Nederlandse markt is in de regio alleen kleiner dan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. De totale transactiewaarde van ons kikkerlandje komt neer op $101.791.515.903 (~$100 miljard).

'Nederlanders ontvingen $100 miljard aan Bitcoin en cryptotransacties in één jaar'

Het Verenigd Koninkrijk is goed voor $170 miljard, waarvan bijna de helft werd verzonden via DeFi-protocollen. Henry Updegrave, de contentmarketing manager van Chainalysis, reageert hier als volgt op:

“De groei van het VK wordt voornamelijk aangedreven door een toenemend aantal institutionele investeringen, waardoor deze grote overschrijvingen het grootste deel van het transactievolume omvat.”

Groot geld

Europa is ook een broeinest geworden voor institutionele beleggingen, waarbij de transactiewaarde in deze categorie groeide tot $46,3 miljard in juni 2021. Exact een jaar daarvoor was het nog maar $1,4 miljard.

'Nederlanders ontvingen $100 miljard aan Bitcoin en cryptotransacties in één jaar'

Vermogensbeheerders, family offices en andere institutionele spelers in de hele wereld hebben het afgelopen jaar miljarden dollars in Bitcoin gestoken. Onder andere Grayscale, CoinShares, 21Shares, VanEck en dat soort partijen hebben hier flink van geprofiteerd.

Volgens hetzelfde onderzoek hebben we in Nederland niet bovengemiddeld veel interesse in Bitcoin, ten opzichte van andere cryptocurrency’s (en stablecoins):

'Nederlanders ontvingen $100 miljard aan Bitcoin en cryptotransacties in één jaar'

Naast deze al ontwikkelde economieën binnen Europa, deed Chainalysis eerder al onderzoek naar de groeiende acceptatie van crypto in opkomende markten. In de 2021 Global Crypto Adoption Index staan Vietnam, India en Pakistan erg hoog, op basis van de waarde die ze middels on-chain betalingen en peer-to-peer beurzen hebben ontvangen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!