Nederlandse cryptomarkt telt 1,6 miljoen beleggers, een derde stapte in 2021 in

Nederlandse cryptomarkt telt 1,6 miljoen beleggers, een derde stapte in 2021 in

Er zijn circa 1,6 miljoen Nederlanders die beleggen in cryptocurrency's zoals bitcoin (BTC). Een derde stapte zelfs dit jaar in.

De prijs van bitcoin in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderzoek onder Nederlanders

Dat is de voornaamste uitkomst van de Crypto Investor, een onderzoek uitgevoerd door Kantar Nederland, voorheen bekend als TNP NIPO.

Ze deden een steekproef onder ruim 43.000 Nederlanders van 16 jaar en ouder. Van deze groep beleggen er ~4.800 in crypto's. Het is de eerste keer dat Kantar een dergelijk grote steekproef heeft verricht in ons land.

De hausse van de koersen tijdens Kerstmis vorig jaar hebben blijkbaar veel Nederlanders aangetrokken. Want 570.000 Nederlanders zijn in 2021 gestart met beleggen in cryptovaluta.

Bovendien staat nog een verse groep te popelen om in te stappen. Kantar schat die groep in op nog zo'n 400.000 extra Nederlanders. Daarmee komt de totale groep op circa 2 miljoen potentieel.

In tegenstelling tot de publieke opinie zijn het niet alleen jongeren die in crypto's zitten. Want ook dertigers en veertigers hebben relatief vaak geïnvesteerd.

Opvallend, onder degenen die in 2021 is ingestapt, is 42% vrouw. Verder speelt opleiding een rol van betekenis, want lager opgeleiden zijn relatief minder vaak actief met cryptomunten.

Goed om te vermelden is dat Nederlanders ook de voorkeur geven aan Nederlandse handelsplatforms.

AFM onderzoek

Uit eerder onderzoek van Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat ongeveer 67% van de 1,2 miljoen Nederlanders die cryptovaluta hebben, hier minder dan €2.500 in heeft gestopt. Iets minder dan de helft daarvan handelt zelfs met minder dan €500.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Nederland onderzoek

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties