Nederlands mining bedrijf Miners Europe failliet verklaard

Het Nederlandse bedrijf Miners Europe BV. is onlangs failliet verklaard, zo blijkt uit de database van Failissementsdossier.

Het bedrijf gaat schuil achter de website miners.nl en miners.eu, waarop de volgende melding staat: 'Miners.nl is permanent gesloten wegens financiële redenen. Meer informatie zal spoedig mogelijk volgen'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners Europe BV failliet

Uit openbare documentatie blijkt dat deze besloten vennootschap zogenaamde cloud mining diensten aanbood.

Men kon investeren in deze dienst, waarbij Miners Europa mining locaties zocht die rendement boden. Als inlegger kon je dan meedelen in de winst uit gedolven cryptocurrency's zoals bitcoin.

Maar blijkbaar is de dienst anno 2021 niet meer rendabel te krijgen, waardoor het faillissement is uitgeroepen.

Het is onduidelijk hoe de bestaande klanten gecompenseerd gaan worden, een curator maakt de momenteel de (financiële) balans op.

Bitcoin mining specialist Alejandro de la Torre, operationeel directeur bij mining pool Poolin', maakt ook er ook melding van op Twitter.

Zodra de curator een verslag publiceert, volgt meer achtergrondinformatie over dit faillissement.

Bitcoinmagazine NL heeft per email contact gezocht met één van de oprichters van Miners Europe, maar geen reactie mogen ontvangen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...