Nederlandse ontwikkelaar Sjors Provoost krijgt financiering voor werk aan open source code

Nederlandse ontwikkelaar Sjors Provoost krijgt financiering voor werk aan open source code

De Nederlandse bitcoin ontwikkelaar Sjors Provoost heeft financiering gekregen van OpenSats. Het precieze bedrag is niet bekend gemaakt.

Grant voor Provoost 

In navolging op steun aan Marco Falke (in juli) en de Amsterdamse Joshi Bake (in augustus) is het deze keer de beurt aan Sjors Provoost.

Provoost is een bekende en gerespecteerde naam in de bitcoinwereld. Naast zijn werk aan de bitcoinsoftware, is hij ook host van de podcast "Bitcoin, Explained" en auteur van het boek Bitcoin: A Work In Progress.

De grant die hij nu van OpenSats krijgt is echter bedoeld voor het werk rondom Bitcoin Core. In het persbericht staat geschreven:

"Hij zal blijven werken op alle gebieden van de codebase, zoals hij de afgelopen vijf jaar heeft gedaan. Hoewel Sjors een generalist is, is hij van plan zich van tijd tot tijd te concentreren op specifieke gebieden, zoals de integratie van Stratum V2, AssumeUTXO en ondersteuning voor hardware wallets."

Met Stratum V2 moet de miningindustrie (met voornamelijk mining pools) meer decentraal worden en AssumeUTXO maakt het (begin van het) draaien van een node makkelijker en sneller.

Sjors heeft in zijn bitcoincarrière sinds 2017 al meer dan duizend pull requests beoordeeld en 160 PR's gemaakt. Hij is niet zo zeer iemand die zelf nieuwe code schrijft, maar iemand die andermans code beoordeeld. Dit proces is in bitcoin essentieel.

Verder is de Utrechter erg bekend met het guix build system, P2P code en ook onderdelen van Taproot.

Eerder kreeg de Nederlander ook al steun van derivatenbeurs BitMEX voor zijn werk aan (de open source brondcode van) bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin donatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties