BitMEX financiert opnieuw werk van Nederlandse Bitcoin Core-ontwikkelaar Sjors Provoost

Cryptobeurs BitMEX heeft de “developers grant” van Sjors Provoost verlengd tot november van dit jaar.

Financiële steun

De Nederlandse ontwikkelaar werkt al jaren aan de Bitcoin Core-software (en projecten daaromheen). Hij stond al langer op de loonlijst van de derivatenbeurs. Het bedrijf verlengt de financiële steun met nog eens zes maanden.

Het is de vierde achtereenvolgende keer dat BitMEX een subsidie verstrekt aan de Nederlander. Hij ontving dit over een periode van drie jaar.

Sjors is een bekende en ervaren contributor. Onlangs bracht hij het boek “Bitcoin: A Work in Progress” uit, waarin hij in een aantal hoofstukken in de techniek van bitcoin duikt (van onderwerpen als SegWit, Utreexo, en Schnorr tot libsecp256k1).

Daarnaast kun je hem kennen van de podcast “Bitcoin, Explained”, voorheen bekend als de Van Wirdum Sjorsnado. Daarnaast werkt hij ook aan ForkMonitor.info.

Provoost reageert in het persbericht zelf op het nieuws:

“Ik waardeer het enorm dat ik aan Bitcoin Core kan blijven werken, zowel door zelf code te schrijven als ook door andere projecten te helpen met reviews en tests, wat altijd een knelpunt is.”

“Ik dank BitMEX nogmaals om mij te steunen, waardoor ik zo onafhankelijk mogelijk kan blijven in mijn werk.”

Het is vrij gangbaar dat open source-ontwikkelaars betaald krijgen door bedrijven uit de industrie. Bitcoin beurzen hebben baat bij een florerend ecosysteem en open source code schrijf en verbetert zichzelf niet. Bitcoin Core is daarnaast niet een bedrijf dat zelf winst genereert. Het heeft zelfs geen kantoor of CEO. De ontwikkeling moet dus uit vrijwillige basis of uit dit soort geldpotjes komen.

Om toch onafhankelijk aan decentrale software te kunnen werken, krijgen veel ontwikkelaars financiële steun. Coinbase, Gemini, OKx, Paradigm, BitMEX en vele anderen nemen ontwikkelaars op de loonlijst.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws