Meest populaire sportman van Amerika krijgt betaald in Bitcoin (BTC)

American football-speler Tom Brady is de meest populaire sportman van Amerika en heeft hij gekozen voor Bitcoin (BTC). Eerder besloten NFL-spelers Russell Okung en Sean Culkin hun salaris (deels) in bitcoin te laten uitbetalen. Is er sprake van een nieuwe trend in de Amerikaanse sportwereld?

Tom Brady is een bitcoiner

Tom Brady (43) wordt ook wel gezien als de meest populaire levende sportster van Amerika, die nu speelt voor de Tampa Bay Buccaneers. Hij geldt al jarenlang als één van de beste, zo niet de beste quarterback van zijn land. In 2005 werd hij door het magazine Sports Illustrated verkozen tot sportman van het jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter laat hij een nieuwe profielfoto zien met zogenaamde laser eyes. Dat is een meme van mensen die geloven dat de bitcoin prijs door de magische grens van $100.000 gaat.

Brady reageerde daarmee op een eerder gerucht dat hij zich zou laten uitbetalen in satoshi's. Door het veranderen van zijn ogen in laser eyes kunnen we dit opvatten als een gerucht dat nu bevestigd is.

Binnen de American Football is er sprake van een trend, zo lijkt het. Vorige week werd bekend dat bitcoin bedrijf Grayscale de New York Giants gaan sponsoren. Eerder was in het nieuws dat spelers als Russel Okung en Sean Culkin (een groot deel) van hun salaris in BTC. Ze laten dit uitbetalen via Strike, de betaaldienst van Jack Mallers die volledig loopt op het bitcoin ecosysteem.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddel

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...