Grayscale gaat als eerste Bitcoin bedrijf samenwerken met NFL-team

Vermogensbeheerder Grayscale Investments maakt bekend dat ze gaan samenwerken met de New York Giants. Dit is een team uit de NFL, de National Football League. De American Football-club wordt gesponsord door het bedrijf van Barry Silbert.

Grayscale als sponsor

In het persbericht beschrijft Grayscale hoe ze de eerste 'cryptocurrency partner' van een team uit de NFL zijn. Ze gaan onder andere trainingskampen van het team sponsoren, en ook officieel samenwerken in de thuiswedstrijden van de Giants.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verder organiseert Grayscale ook vrijwillige seminars waarin het uitleg geeft over cryptocurrency's. Deze kunnen en mogen gevolgd worden door het personeel en mogelijk zelfs de spelers van de Giants.

Grayscale is bekend van haar GBTC fonds, een speciale Bitcoin trust waarmee beleggers op een makkelijke manier blootstelling kunnen krijgen aan de cryptomunt.

Grayscale geeft aandelen uit die de waarde van Bitcoin (of andere cryptovaluta) vertegenwoordigt, terwijl het alles qua custody (opslag) en regelgeving afdekt. Volgens Bybt hebben ze momenteel bijna $40 miljard aan bitcoin in beheer.

Op internet wordt de suggestie gewekt dat de sportclub ook een 'onboarding' proces ondergaat, om meer met Bitcoin te gaan doen. Dit gerucht is echter niet bevestigd.

Topsport

Pete Guelli, de Chief Commercial Officer van de New York Giants is blij met de samenwerking:

"We zijn verheugd om samen te werken met Grayscale, een van de innovatieve leiders in de digitale valutamarkt. Tijdens onze uitgebreide evaluatie van de cryptospace, hebben we vastgesteld dat we niet alleen een partner wilden die het merk Giants begreep, maar die ons ook kan begeleiden in de wereld van cryptocurrency's."

Deze uitspraak geeft toch wel iets weg over de ambities van de sportclub: gaan ze bitcoin aanhouden op de balans? TIME Magazine houdt bijvoorbeeld door een samenwerking met Grayscale ook bitcoin op de balans.

De combinatie van sporters en bitcoin is overigens zo gek nog niet.

Verschillende NFL-spelers erkennen in toenemende mate het belang van Bitcoin. Russel Okung en Sean Culkin zijn voorlopers: ze laten (een groot deel) van hun salaris in BTC uitbetalen via Strike, de dienst van Jack Mallers.

Ook FTX heeft zich in het strijdtoneel gemoeid. De derivatenbeurs is de sponsor van het stadion van basketbalvereniging Miami Heat.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Grayscale