NFT-liefhebbers bieden al meer dan 7 BTC op nieuwe Ordinals van Yuga Labs

Yuga Labs - bekend van enkele populaire NFT-collecties - doet officieel iets met bitcoin. De details over de veiling van een reeks bitcoin NFT's genaamd TwelveFold zijn bekend gemaakt. De biedingen zijn zelfs al gestart.

NFT-hype weer aangezwengeld 

De groep achter de Bored Apes Yacht Club-collectie heeft een nieuwe reeks van 300 plaatjes gemaakt. Of beter gezegd: gegenereerd met 3D-modelleringstechnieken.

Niet alle 300 kunstwerken komt in de verkoop: 288 stuks zijn beschikbaar gesteld voor de veiling. 12 plaatjes worden achter de hand gehouden voor donateurs, om weg te geven of voor filantropische doeleinden.

De veiling sluit ongeveer 24 uur nadat deze gisteren is gestart. Op moment van schrijven is de veiling dus al live. De duurste Ordinal-inscripties gaan voor meer dan 7 BTC over de toonbank, ter waarde van $150.000. De laagste bieding die (op moment van schrijven) in de prijzen valt is een bod van 2,5 BTC.

NFT-liefhebbers bieden al meer dan 7 BTC op nieuwe Ordinals van Yuga Labs

De resultaten worden op 6 maart definitief gemaakt op basis van de informatie in het laatste bitcoin blok vóór 3 uur PST. Dat is exact middernacht Nederlandse tijd. Daarmee is de veiling (op moment van schrijven) al bijna achter de rug

Stortvloed aan kritiek

Er is veel kritiek op de manier van werken van Yuga Labs. De bedenker van de op Taproot-gebaseerde NFT's is allerminst blij. Casey Rodarmor gebruikt zelfs de harde woorden: “Once a shitcoiner always a shitcoiner.”

Er komt namelijk veel vertrouwen kijken bij de uitgifte van de TwelveFold-collectie. "Yuga zet een slecht precedent met een veiling als deze", zo stelt een andere Twitteraar.

"Ze nemen de bitcoin van bieders in bewaring met de belofte om mislukte biedingen terug te sturen. Ze twijfelen er niet aan dat ze dat zullen doen, maar dit model is de droom van een oplichter en geloofwaardige spelers moeten een beter voorbeeld geven."

Ook gaan er al geruchten rond van zoekgeraakte biedingen. Daarnaast gaan gebruikers met wallets zonder UTXO-controls ongetwijfeld in de problemen komen als er onbedoeld een consolidatie wordt gedaan of een verkeerde UTXO wordt gestuurd in een betaling.

Daarmee lijkt het laatste woord over de TwelveFold-serie nog niet gezegd.

Let op: NFT's zijn uiterst speculatief, het Ordinal-protocol is nog gloedjenieuw en de markt van blockchain-jpegs is allerminst liquide. Overweeg dus zeker om deze hype links te laten liggen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws