Nieuw faillissement aanstaande? Miner Compute North in de problemen

Bitcoin mining hosting provider Compute North heeft de inmiddels welbekende Chapter 11-faillissementsbescherming aangevraagd. Dankzij de dalende bitcoinprijs en de stijgende stroomkosten kan het bedrijf het hoofd niet meer boven water houden.

Compute North

Het verzoekschrift is donderdag ingediend bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van Texas. In de aanvraag staat: “Nadat administratieve kosten zijn betaald, is er geen geld beschikbaar voor uitkering aan schuldeisers.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf is op zoek naar “de mogelijkheid om het bedrijf te stabiliseren en te starten met een uitgebreide herstructurering.”

“Het stelt ons in staat om onze klanten en partners te blijven bedienen en de nodige investeringen te doen om onze strategische doelstellingen te bereiken.”

Het gaat dus om Chapter 11, wat niet een regelrecht faillissement betekent, maar om een procedure waarin een bedrijf niet solvabel is en nog even tijd wint om de boel op de rit te krijgen. Celsius Network zit in hetzelfde schuitje, net als Voyager en het Thaise ZipMex.

Compute North heeft volgens de indiening tussen de $100 miljoen en $500 miljoen aan passiva en activa.

Financiering

Eerder dit jaar haalden ze nog $385 miljoen aan eigen vermogen op om nieuwe bitcoin miners te kopen. Dit deden ze met financierders Mercuria en Generate Capital. Laatstgenoemde legde $300 miljoen in.

Er staan een aantal bekende namen op de klantenlijst van Compute North, zoals Marathon. De twee bedrijven sloten een hostingdeal van 42 megawatt. Marathon maakt zich niet al te veel zorgen:

“Op basis van de informatie die op dit moment beschikbaar is, begrijpen we dat deze aanvraag geen invloed zal hebben op onze huidige mining activiteiten. We zijn in contact met de hostingprovider en volgen hun voortgang terwijl ze dit proces doorlopen.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining