Nieuw record: 869.949 adressen met meer dan 1 bitcoin

Het aantal adressen met meer dan 1 bitcoin (BTC) bereikt een nieuw hoogtepunt. Er zijn 869.949 adressen met meer dan 1 BTC.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat het aantal adressen met meer dan 1 bitcoin rustig door stijgt. Sterker nog: het aantal neemt verder toe ondanks de recente prijsdalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt uit deze statistiek geen harde conclusies trekken. Het hergebruik van adressen is niet aan te raden om privacy redenen. Mede daardoor zijn er veel gebruikers van bitcoin die meer dan één adres gebruiken om mee te sparen.

Ook is niet bekend wie al die bitcoin bezit. Het kan ook zo zijn dat een groot deel van adressen met meer dan 1 bitcoin in handen is van een veel kleinere groep.

Bitcoin is een open geldnetwerk. Dat betekent gelukkig echter niet dat alle informatie over iedereen zomaar beschikbaar is. We moeten het doen met de data op het netwerk zelf.

Volatiliteit

Een minder verrassende statistiek vinden we bij de prijs. De volatiliteit van de afgelopen maanden zal niemand ontgaan zijn. Bitcoin stond in november van 2021 heel kort op een prijs van $69.000 op verschillende grote beurzen. Inmiddels schommelt de koers ergens rond $20.000 per bitcoin.

Dat zorgt voor de grootste volatiliteit in 12 maanden tijd. Met de bitcoin volatiliteit index kun je de prijssprongen goed in kaart brengen. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat we zeker niet in unieke tijden leefde. De koers van bitcoin maakte in 2020 nog veel grotere sprongen in zeer korte tijd.

Nieuw record: 869.949 adressen met meer dan 1 bitcoin
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...