Nieuw record voor bitcoin: $410 miljard aan gerealiseerde marktkapitalisatie

De bitcoin (BTC) koers is bezig aan een opmars. Op het moment van schrijven ligt de prijs van bitcoin rond de $58.000. En dat zorgt voor een nieuw record. De gerealiseerde marktkapitalisatie staat op $410 miljard.

Dit is een alternatieve manier om de waarde van de totale bitcoin in omloop te meten. Bij deze statistiek wordt gebruik gemaakt van de dagprijs op het moment dat de bitcoin voor het laatst werd verplaatst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een recordprijs boven de huidige all-time high van $64.840 is niet nodig voor een nieuw hoogtepunt in deze statistiek.

Marktkapitalisatie

Vaak wordt de marktkapitalisatie aangeduid aan de hand van de huidige prijs van bitcoin. Zo bereikte die statistiek recentelijk opnieuw de grens van $1.000 miljard. Die statistiek is echter nogal beperkt, want hier wordt gebruik gemaakt van de dagprijs.

Met gerealiseerde marktkapitalisatie (of realized market cap) kijk je anders naar de cijfers. Een bitcoin transactie uit 2012 telt hier ook mee, maar wel tegen de dagprijs van dat moment. Ook een transactie van vorige week wordt meegenomen, ook tegen de dagwaarde van dat moment.

Zo krijg je een situatie dat de gerealiseerde marktkapitalisatie daalt als de prijs daalt en er veel bitcoin wordt verstuurd. Als de prijs stijgt en er geen bitcoin van de hand zien we het omgekeerde. Op deze manier probeert Glassnode de impact van verloren en lang stilstaande munten kleiner te maken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...