Nieuwe all-time high voor bitcoin? Deze analist denkt van wel

Dave the Wave, een analist die erin slaagde om de crash van mei 2021 te voorspellen voor de bitcoin koers, verwacht dat bitcoin richting het midden van 2024 een nieuwe all-time high mag opschrijven. De huidige correctie vanaf de hoogtepunten van 2023 zal volgens Dave the Wave tenminste tot het einde van het jaar duren.

De analist gebruikt zijn eigen Logarithmic Growth Curves (LGC) model om de hoogte- en dieptepunten van bitcoin te voorspellen.

Bitcoin is momenteel een goede koop

Dave the Wave zou het je 2,5 jaar geleden niet geadviseerd hebben om tegen deze koersen bitcoin te kopen, maar op dit moment is het volgens zijn model een redelijke investering; in ieder geval voor de mensen zonder enige exposure op bitcoin.

Dat zegt Dave the Wave zelfs zonder rekening te houden met de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator die een bullish kruising maakte en net onder de nul-lijn zit.

Normaal gesproken is dat ook een behoorlijk positief signaal voor de koers. Wat dat betreft lijken we ons (heel rustig) op te kunnen maken voor een feestje in 2024. Al moet dat uiteindelijk allemaal nog maar blijken natuurlijk, de financiële markt blijft immers een onvoorspelbaar beestje.

Bitcoin in de problemen

De bitcoin koers en de bulls zitten al enige tijd in de problemen. Het lukte de bulls lang niet om de koers weer boven de grens van 30.000 dollar uit te krijgen en na een tijdje begonnen ze daardoor de kracht te verliezen om de koers überhaupt omhoog te stuwen.

Ondanks al het goede nieuws donderde bitcoin afgelopen week naar beneden, met alle gevolgen van dien.

Heel even kwam de koers zelfs onder de 25.000 dollar terecht; al staan we inmiddels weer op een koers van 26.000 dollar.

Deze bekende analist kijkt naar nieuwe recordprijzen voor bitcoin
Bron: CoinMarketCap

De angst is in ieder geval wel weer helemaal terug in de markt, met een score van 35/100 bij de Fear & Greed Index. Normaal gesproken is hevige angst een teken dat de trend juist weer kan omdraaien.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....