Nieuwe mobiele wallet op de markt die werkt zónder app uit AppStore

De Mutiny Wallet is nu voor iedereen te gebruiken. De nieuwe self-custodial lightning wallet is officieel in open bèta.

Mutiny Wallet

Het interessante aan de wallet is dat dit géén applicatie is uit de AppStore of PlayStore. Je kunt het als PWA installeren, wat staat voor Progressive Web App. In april haalde het bedrijf achter de wallet nog $300.000 op in de pre-seed ronde.

Allereerst: omdat het nog een bèta wallet is, brengt het gebruik wel enige risico's met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld nog geen seed woorden exporteren en backups zijn niet eenvoudig. Gebruik het dus nog niet voor grote bedrage. Het bedrijf waarschuwt ook:

"Blijf voorlopig op één apparaat, anders gebeuren er slechte dingen."

Het is een mooie reactie op het beleid van Apple. Onlangs verboden ze ingebouwde lightning tips in de twee nostr apps Damus en Plebstr. De techgigant wil dat alle in-app betalingen (of aankopen) via hun eigen betaalnetwerk gaan. Omdat beide apps in de AppStore stonden, moesten ze wel luisteren naar de wensen van Apple.

Mutiny Wallet omzeilt dus de AppStore. Het gebruikt verder de Lightning Development Kit, waar Block aan werkt. Voor de liquiditeit werkt de app met Voltage, zodat je geen gedoe hebt met betaalkanalen. Je kunt dus binnen enkele seconden gebruik maken van de wallet.

Ook heeft het één saldo voor zowel je on-chain als lightning balans. Verder willen ze binnenkort aan de slag met splicing om de complexiteit die er onder schermen zit weg te nemen. Phoenix was deze week de allereerste wallet die dit inbouwde.

Tot slot werkt Mutiny Wallet ook al met Nostr Wallet Connect (NWC), waardoor je betalingen rechtstreeks vanuit de wallet kunnen aanvragen, zonder deze te hoeven openen. Dit is vooral handig voor zaps in nostr clients.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!