Nieuwe regels voor bitcoinbeurzen Indonesië, tweederde directeurs moet in land wonen

Indonesië komt met extra regels voor cryptobeurzen. Ze zetten in op strengere regulering.

Bitcoinbeurzen

In het herziene wettelijke kader staat onder andere dat tweederde van de directeurs van een cryptobeurs ook daadwerkelijk Indonesische burger moet zijn. Ook moeten ze verplicht in het land land wonen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ambtenaren van het ministerie van Handel hebben samen met de Commodity Futures Trading Regulatory Agency (Bappebti) deze extra regels opgesteld. Ze vertelden er meer over bij een parlementaire hoorzitting in Jakarta.

Didid Nordiatmoko, directeur van Bappebti, vertelt aan het parlement het volgende:

“Op deze manier kunnen we tenminste voorkomen dat het topmanagement het land ontvlucht als zich een probleem voordoet.”

Verder moeten de in Indonesië actieve cryptobeurzen verplicht hun fondsen bij een derde partij bewaren. Tot slot komt er een verbod op het herinvesteren van cryptovaluta.

De nieuwe maatregels volgen op de financiële problemen bij cryptobeurs ZipMex. De exchange is actief in Thailand, maar heeft ook in Indonesië voeten in de aarde gekregen. Het vroeg begin 2020 een licentie aan om op de archipel haar diensten te mogen aanbieden.

ZipMex zit momenteel in een proces van faillissementsbescherming. Het had blootstelling aan Babel Finance en Celsius Network.

Vergunningen

Jerry Sambuaga, vice-minister van Handel, vertelt verslaggevers na de parlementaire hoorzitting meer over de aanstaande regels:

“We willen niet achteloos vergunningen (aan beurzen) geven, dus alleen voor degenen die aan de vereisten voldoen en geloofwaardig zijn.”

Het is niet bekend wanneer de nieuwe regels van kracht gaan, behalve dat Bappebti hiervoor verantwoordelijk zal zijn.

De minister bevestigt dat de overheid druk bezig is met een eigen cryptobeurs voor digitale valuta. De lancering van dit platform is al meerdere keren uitgesteld, maar het plan is dus nog niet van tafel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beursBitcoin nieuws