Nieuwe spotmarkt bitcoin ETF in Australië na goedkeuring van toezichthouder

939 totale weergaven

Beleggers in Australië kunnen op een nieuwe manier investeren in bitcoin en een handjevol altcoins. Vermogensbeheerder Monochrome heeft namelijk een aantal exchange traded fondsen (ETF‘s) op de markt gezet.

Bitcoinfonds

De Australische effectenwaakhond heeft ook al goedkeuring gegeven voor deze spot crypto exchange-traded funds (ETF’s).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het persbericht is Monochrome een van de eerste vermogensbeheerders die een Australische licentie voor financiële diensten (AFSL) voor een cryptofonds heeft verkregen van de Australian Securities & Investments Commission (ASIC).

Het fonds is in de markt gezet onder de naam Monochrome Bitcoin ETF. Particuliere beleggers krijgen blootstelling aan bitcoin zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken met de private key-management en andere technische zaken.

De vermogensbeheerder weet nog niet wanneer het bitcoinfonds ook daadwerkelijk te verhandelen zal zijn. Jeff Yew, CEO van Monochrome, vertelt:

“De goedkeuring door de toezichthouder en deze licentie is een grote stap voorwaarts voor zowel de adviessector als de particuliere beleggers, waardoor we kunnen voldoen aan de eisen van hun klanten als het gaat om cryptovaluta.”

Yew is de voormalig CEO van Binance Australia.

Spotmarkt ETF’s

Monochrome werkt sinds februari dit jaar aan het fonds. Destijds lanceerde het bedrijf ook een online serie om een duidelijk beeld te schetsen over bitcoin. Monochrome is tijdens de laatste waardering geschat op $15 miljoen, nadat ze bijna $2 miljoen ophaalden in de Series A-ronde.

Opmerkelijk genoeg is een soortgelijke ETF in de Verenigde Staten nog altijd niet goedgekeurd. De Securities and Exchange Commission (SEC) vindt het risico voor beleggers nog te groot en wees daarom al tal aan aanvragen af. Het laatste besluit over de filing van Ark Invest en 21Shares is uitgesteld tot eind augustus.

Wel zijn er op futures gebaseerde bitcoin ETF’s goedgekeurd in de Verenigde Staten. De spotmarkt-variant laat nog altijd op zich wachten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AustraliëBitcoin nieuwsETF