Bitcoin beurzen in Nigeria kunnen geen rekening meer krijgen bij een bank

De Nigeriaanse centrale bank (CBN) verbiedt banken om rekeningen te verstrekken aan bitcoin beurzen. Alle financiële dienstverleners mogen hun diensten niet meer aanbieden aan de bitcoin handelshuizen,

Maatregelen tegen Bitcoin

De centrale bank laat weten dat dit besluit is genomen na eerdere waarschuwingen. Ze verwijzen naar ‘risico’s van digitale valuta’. Door dit verbod moeten ook alle lopende rekeningen worden gesloten. Beurzen, maar ook andere bedrijven die met bitcoin transacties doen zijn de klos.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CBN waarschuwt voor flinke straffen voor banken of financiële instituten die toch diensten leveren aan partijen uit de industrie.

Tegenover Cointelegraph legde Osita Nwansiobi de situatie uit. Nwansiobi is het hoofd van de communicatie afdeling van de bank. ”Commerciële banken zijn eerder gewaarschuwd voor hun deelname in de cryptomarkt”, zegt de ambtenaar.

Bitcoin groeide flink in populariteit de laatste tijd. Mensen gebruiken het bijvoorbeeld om hun lokale valuta om te zetten naar dollars. In oktober 2020 sloeg de sfeer om, bitcoin werd gebruikt door blokkades van bankrekeningen te omzeilen. Protesteerders kregen te maken met blokkades na protesten tegen politiegeweld in het land. En dat is iets wat overheden niet willen.

Bitcoin is op dat soort momenten een tool om toch geld te kunnen ontvangen en versturen. De toegangswegen worden in Nigeria wel een stuk minder, het wordt bitcoin bedrijven bijzonder moeilijk gemaakt om te bestaan in het land.

Een andere indicator voor de interesse in bitcoin: volgens Google is de zoekterm bitcoin daar het populairste van de hele wereld.

Bitcoin beurzen in Nigeria kunnen geen rekening meer krijgen bij een bank
Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsNigeria

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)