Nederlandse cryptobeurs Nocks stopt vanwege nieuwe cryptowet

De Nederlandse cryptobeurs Nocks stopt vanwege de nieuwe cryptowet, die vandaag is ingegaan. Dat maakt het bedrijf uit Rotterdam vandaag bekend op haar website.

Ze hebben een koper gevonden van hun exchange software, maar de naam daarvan is nog niet bekend gemaakt. De achterliggende BV Nocks Payments is al eerder verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten krijgen het advies om vóór 1 juli 2020 hun euro’s op te nemen van hun account. Cryptovaluta moet vóór donderdag 21 mei zijn omgezet in euro’s.

Cryptowet

De Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn is per vandaag ingegaan na publicatie in de Staatscourant. De wet is bedoeld om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.

Ook beurzen, brokers en walletaanbieders die euro omzetten in Bitcoin of andere cryptovaluta, moeten aan deze wet voldoen.

Uit recent onderzoek blijkt dat minder dan 1% van de Bitcoin transacties (mogelijk) gerelateerd is aan criminele activiteiten.

Lees meer over:
cryptowet

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...