“Nog voor het einde van 2023 all-time high voor bitcoin”

De populaire pseudonieme handelaar Credible Crypto verwacht dat de bitcoin koers nog voor het einde van 2023 een nieuwe all-time high noteert. Voor het einde van het jaar verwacht de analist een rally van 157 procent vanaf het huidige koersniveau van ongeveer 26.000 dollar.

Niet iedereen zal zich daar zo over voelen na de stevige dalingen van afgelopen nacht.

Lange consolidatie

Overigens lijkt Credible Crypto niet volledig zeker van zijn zaak. "Had ik het begin van de grote opwaartse koersbeweging al willen zien? Zeker. Wat betekent het dat we deze nog niet hebben gehad? Simpelweg dat de consolidatie voor die grote koersbeweging wat langer duurt, maar we weten dat langere consolidatie resulteert in een meer agressieve expansie", aldus Credible Crypto.

De analist verwacht dat we binnen nu en vier maanden een koersbeweging richting de 70.000 dollar krijgen. Er bestaat echter ook een scenario waarin dat niet zou lukken.

"Als we over twee maanden nog op hetzelfde niveau zitten en geen uitbraak hebben geforceerd, dan zou ik ook gaan twijfelen over een nieuwe all-time high in 2023, maar met nog vier maanden te gaan zou het niet logisch zijn om deze these uit het raam te gooien, als de data laat zien dat het nog altijd mogelijk is", zo gaat de analist verder.

Welke bitcoin koers kunnen we verwachten?

Eerder deze maand voorspelde Credible Crypto dat bitcoin zijn all-time high voorbij zou gaan om vervolgens een rally naar de koers van 100.000 dollar te beginnen. Daar lijkt met de huidige koers van 25.990 dollar en een daling van 4,65 procent voor de afgelopen 24 uur nog even geen sprake van.

Die bitcoin koers van 100.000 dollar zou volgens Credible Crypto enkele maanden na het breken van de all-time high moeten komen. Dat zou volgens hem betekenen (als alles volgens plan verloopt) dat we richting het einde van 2023 of begin 2024 de bitcoin koers van 100.000 dollar zien.

Momenteel is daar echter allesbehalve sprake van en heeft bitcoin een nieuwe impuls nodig om weer bullish momentum te vertonen. Dat is op dit moment namelijk helemaal weggevallen voor de digitale munt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....