Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Amerika gaat achter cybercriminelen uit Noord-Korea aan. Een syndicaat zou verantwoordelijk zijn voor hacks van bitoinbeurzen. Volgens de Amerikanen hebben zij al voor meer dan $2 miljard aan bitcoin en andere cryptomunten gestolen.

Amerika vs Noord-Korea

Het Amerikaanse ministerie van Financiën laat in een persbericht weten achter drie Noord-Koreanse hackingsyndicaten aan te gaan. Het gaat om de Lazarus Group, Bluenoroff en Andriel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die laatste twee zijn waarschijnlijk onderdelen van de Lazarus Groep. Sigal Mandelker is de secretaris van de Schatkist en ook mede-verantwoordelijk voor terrorisme bestrijding.

Hacks

Mandelker: ''We gaan de oude sancties handhaven en met de internationale gemeenschap samenwerken om de controle te verbeteren. De staat Noord-Korea sponsort deze aanvallen.''

Veel van de hacks vinden plaats op Zuid-Koreaanse beurzen. Geen verrassing wanneer het gaat om door Noord-Korea gesponsorde aanvallen, want die landen leven al sinds de afsplitsing op gespannen voet. Ook Japanners

Volgens het inlichtingenrapport zijn platforms in heel Zuid-Oost Azië een makkelijk slachtoffer. De bedrijven zijn kwetsbaar omdat ze niet op niveau zijn met hun cybersecurity.

Geld

Niet alleen cryptobeurzen zijn het slachtoffer, de hacksyndicaten richten zich ook op het SWIFT-netwerk en geldautomaten. Banen in Vietnam, Bangaldesh en de Filipijnen zijn al getroffen.

De autoriteiten in Noord-Korea ontkennen uiteraard de financiering van deze criminelen. Niet alleen Amerika wijst met de vinger naar de Koreanen, ook de Verenigde Naties koppelde Noord-Korea aan verschillende hacks en de groeperingen die ze uitvoerde.

Kernwapens

Het doel van deze hacks? Noord-Korea zou een deel van hun kernwapenprogramma financieren met het gestolen geld. Volgens een woordvoerder van het land is dit allemaal een groot complot van het Westen op Noord-Korea kapot te maken.

Lees meer over:
Bitcoin hack Noord-Korea

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties