Noors bedrijf koopt 1,170 BTC, investeert in Bitcoin industrie

Het Noorse bedrijf Aker ASA heeft een speciale unit ingericht die zich bezig houdt met investeringen in bitcoin. Het nieuwe bedrijf heet Seetee, en ze hebben inmiddels zelfs al haar eerste bitcoin gekocht.

Bitcoin voor Noors bedrijf

Aker ASA is een Noors bedrijf dat zich bezighoudt met allerlei zaken in verschillende industrieën. Van dienstverlening rondom olie, gas en zeevisserij tot investeringen in industriële software, fintech en groene energie. Het bedrijf is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze speciale unit staat als apart bedrijf geregistreerd onder de naam Seetee AS. Het heeft een startkapitaal van 500 miljoen Noorse kronen, wat neer komt op $58,6 miljoen. Het plan is om deze liquide middelen in bitcoin aan te houden, meldt Reuters. Vanochtend deelde Seetee al op Twitter dat ze al 1.170 BTC hebben gekocht.

Investeringen in industrie

Ze gaan samenwerken met het Canadese Blockstream en ze willen zich bezig houden met het minen van bitcoin. Ze geven aan dat dit goed past bij al de industriële activiteiten van Aker. Ook willen ze zich met blockchain bezig gaan houden, een trend uit 2017 die schijnbaar bij het Noorse bedrijf nu ook op de radar is gekomen.

"Deze technologie heeft de potentie om wrijvingen in ons dagelijks leven te verminderen, de veiligheid van de digitale economieën te verbeteren en nieuwe bedrijfsmodellen voor innovatie mogelijk te maken."

Oliemiljardair en CEO Kjell Inge Rokke zou niet raar opkijken als Bitcoin enorm gaat groeien. In een brief aan aandeelhouders zegt hij er het volgende over:

“Bitcoin kan nog steeds naar nul gaan. Maar het kan ook de kern worden van een nieuwe monetaire architectuur. Het is niet ondenkbaar dat één bitcoin ooit 'miljoenen dollars waard zal zijn'. Mensen die het meeste over Bitcoin weten, geloven dat het toekomstige succes ervan bijna onvermijdelijk is."

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Noorwegen