Noorse topman volgt landgenoot en koopt voor ~$50 miljoen aan Bitcoin

De Noorse zakenmagnaat Øystein Stray Spetalen heeft naar verluidt voor miljoenen aan bitcoin gekocht. De reden is eenvoudig: Bitcoin kan het fundament van een nieuwe financiële wereld zijn, aldus de topman.

Investering Bitcoin

Spetalen is een Noorse zakenman en oprichter van S.D. Standard Drilling Plc. Hij stond aan het hoofd van 32 verschillende bedrijven en mag zich eigenaar noemen van een vermogen met een nettowaarde van ongeveer $440 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een Noors dagblad legt de topman uit waarom hij deze aankoop heeft gedaan. De investering bestaat uit twee delen. Ten eerste kocht hij 17% van het belang in MiraiEx op. Dit is de grootste cryptobeurs van Noorwegen.

Daarnaast heeft hij voor zichzelf ook fysieke bitcoin gekocht. Hoeveel precies hebben ze niet bekend gemaakt, maar zou zou gaan om 'bijna evenveel bitcoin als Kjell Inge Røkke." Dit is de CEO van het tevens Noorse bedrijf Seetee, een aparte divisie die is opgezet vanuit Aker ASA.

In lijn met Aker ASA

Aker ASA is een Noors bedrijf dat zich bezighoudt met allerlei zaken in verschillende industrieën. Van dienstverlening rondom olie, gas en zeevisserij tot investeringen in industriële software, fintech en groene energie. Het bedrijf is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange.

Wat dat betreft lijkt het qua bedrijfsvoering wel op de activiteiten van Spelaten, die zich ook in de wereld van olie, gas, logistiek mengt.

Seete kocht voor 500 miljoen kroon aan bitcoin op, waardoor ze 1.170 BTC in beheer hebben. Dit komt neer op ruim $60 miljoen. Spetalen heeft laten weten dat hij wellicht Seetee gaat inhalen, omdat de koopdrift nog niet voorbij is.

Hij gelooft dat Bitcoin kan fungeren als basislaag voor een nieuwe financiële architectuur. Daarnaast geint hij ook dat hij het niet zou kunnen verdragen als Kjell Inge Røkke succes zou hebben met Bitcoin, terwijl hij aan de zijlijn zou staan.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Noorwegen