North Dakota verwelkomt $3 miljard aan bitcoin miners

North Dakota heeft een lobbygroep gestuurd naar de Bitcoin 2022-conferentie in Miami. Het doel is om bitcoin miners aan te trekken. Regeringsfunctionarissen doen de belofte om van bitcoin de ‘schoonste cryptovaluta ter wereld’ te maken.

Lobby voor miners

Het North Dakota Commerce Department investeerde $35.000 in de reis naar Miami, maar ze verwachten dat dit bezoek een rendement van 20.000% oplevert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De overheidsafdeling maakt bekend dat ze al $3 miljard aan investeringen heeft veiliggesteld. Verder zouden ze in gesprek zijn met projecten ter waarde van nog eens $3 miljard. Daarmee willen ze het kapitaal van miningbedrijven in de staat verdubbelen.

North Dakota hoopt een einde te maken aan zijn afhankelijkheid van landbouw en olie. Ze willen bitcoin miners verleiden om zich te vestigen in ‘Upper Midwest’. Er zullen echter geen belastingvoordelen of extra financiering zijn vanuit de staat, omdat ze al veel ‘natural assets’ beschikbaar stellen.

De staat is bekend vanwege het koude, droge weer. Dit is volgens de functionarissen perfect om mining farms te koelen. Maar vooral de goedkope elektriciteit en belofte om de schoonste energie ter wereld te leveren, kan miners aantrekken om naar North Dakota te verhuizen.

Schone hashrate

James Leiman, Commerce-commissaris in North Dakota, vertelde op de lokale radio ‘Chris Berg Show’ dat hij North Dakota wilde positioneren als plek voor de schoonste cryptovaluta ter wereld.

“We hebben al een manier bedacht om koolstof te gebruiken – wat wereldwijd als verplichting wordt beschouwd – en hebben zes manieren bedacht om er geld mee kunnen verdienen. Bedrijven en overheden zijn bereid een premie te betalen voor deze carbon credits.”

Elk jaar worden in de gas- en olievelden van de VS enorme hoeveelheden overtollig aardgas verbrand. De energie wordt verspild, terwijl er ook nog eens broeikasgassen worden geproduceerd.

Bitcoin miners gebruiken het bijproduct van de olie-industrie om de block reward mee te verdienen, van iets meer dan 6,25 BTC. Dit proces van gas flaring en bitcoin mining begint bij steeds meer bedrijven te resoneren. De bijbehorende CO2-credits kunnen ze vervolgens ook nog eens verkopen.

De Amerikaanse staat streeft daarmee (onbewust) naar het model van Noorwegen. Het land draait op 100% groene energie en is goed voor 0,77% van de rekenkracht van het bitcoin netwerk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining