NOT koers pumpt 33%, P2E crypto trend groeit – Is Hamster Kombat de beste crypto met potentie na airdrop?

2584 totale weergaven

Tap-to-Earn games op het TON platform doen het de laatste tijd bijzonder goed. Na het succes van het bijzonder populaire Notcoin, dat vanuit het niets een marktkapitalisatie van $ 1,6 miljard wist te halen, doen nieuwe cryptomunten nu een poging dit succes te overtreffen.

De gedoodverfde opvolger lijkt op dit moment Hamster Kombat te zijn, dat meer dan 240 miljoen gebruikers heeft weten aan te trekken. Maar liefst 51 miljoen subscribers volgen het Telegram kanaal van de token, 11,7 miljoen volgers zijn aangesloten op de Hamster Kombat X.

Het succes van Hamster Kombat laat zien dat de prestaties van Notcoin geen incident waren: er is een nieuwe crypto trend gaande op het gebied van P2E gaming. Welke investering zou daarbij de meeste potentie hebben?

Wat is Hamster Kombat?

Hamster Kombat is een zogenaamde click-to-earn game, net zoals Notcoin dat is. Het doel van het spel is zo vaak mogelijk op het scherm klikken in een poging om extra beloningen te krijgen. Dat klinkt nou niet bepaald aantrekkelijk, maar Hamster Kombat weet dit met een leuke verhaallijn en extra opdrachten wel wat uitdagender te maken.

Zo kruip je in de Hamster Kombat in de huid van de CEO van een grote exchange – een hamster – en heb je te kampen met stijgende koersen, dalende koersen en alle zorgen die bij het runnen van zo’n enorme onderneming komen kijken.

hamster kombat gameplay 1

Vanaf het begin zul je als speler een groot aantal taken moeten uitvoeren, waardoor de uitdaging gegarandeerd is – en het spelplezier ook.

Naast het tikken op het scherm kun je sneller winst maken door de ‘Multitap Boost’ knop te gebruiken. Ook kun je zes keer per dag gebruik maken van een energy boost. Met elke klik op het scherm speel je een coin vrij.

Naast het earn-per-tap principe kun je ook gebruikmaken van meerdere mogelijkheden om extra tokens te verdienen. Zo is er een crypto-mine waar je per uur bij kunt verdienen. Daarnaast is er een combo card spel en een dagelijkse cijfercode om te kraken.

Punten scoren met Hamster Kombat

Als Hamster CEO van een crypto exchange sta je voor belangrijke keuzes in het spel. Je krijgt tijdens het spelen te maken met allerlei verschillende uitdagingen, en door deze goed op te lossen scoor je punten. Ook wanneer je lid wordt van de Hamster Kombat Telegram krijg je punten, net zoals wanneer je een video van Hamster Kombat op Youtube kijkt.

Hamster Kombat heeft bovendien een eigen nieuws service op Twitter, waarmee je altijd op de hoogte bent van het laatste crypto nieuws. Hierdoor mis je geen berichten die voor jou als hamster-CEO (of als trader) van belang zijn!

Spelers kunnen aan hun eigen exchange bouwen door verschillende trading pairs toe te voegen, de klantenservice te verbeteren en meer. Het vergroten van de exchange geeft spelers meer functionaliteiten en zal ervoor zorgen dat je ook sneller tokens kunt verdienen.

Hoe meer tokens je verzameld, hoe hoger je komt in de rankings van Hamster Kombat. Er zijn verschillende levels, waarvan ‘The Creator’ de hoogste is. Om dit level te bereiken heb je maar liefst 18 miljard coins nodig.

Hamster Kombat brengt zowel community engagement als gamification binnen de cryptowereld naar een nieuwe standaard. Aan alles valt te merken dat er veel liefde, aandacht en denkwerk in dit project gestoken is.

Hamster Kombat vs Notcoin

Notcoin staat momenteel op $0,015, een stijging van 37% ten opzichte van vorige week. Wel is de token met 46% gedaald ten opzichte van haar all time high, die op 2 juni gehaald werd ($0,0289). Veel investeerders geloven dat het kleinere Hamster Kombat het op de langere termijn beter zal gaan doen dan Notcoin.

notcoin 12-7
Notcoin steeg deze week met 34%. Bron: Tradingview

Er zijn verschillende redenen waarom het enthousiasme rondom Hamster Kombat groter is dan het enthousiasme voor Notcoin. Zo heeft Hamster Kombat nu al een veel grotere achterban dan Notcoin. Zetten we de gebruikersgroepen naast elkaar, dan zou Hamster Kombat een market cap van $10 miljard moeten kunnen halen.

Verwacht wordt dat $HMSTR in juli gelanceerd zal worden. Gecentraliseerde exchanges zoals Kucoin en Bitget hebben inmiddels al wel $HMSTR futures opgezet. Investeerders met een TON wallet zitten inmiddels ook al vol spanning te wachten op de crypto airdrop.

Wanneer de token precies vrijgegeven zal worden, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er de nodige geruchten rondgaan. De officiële website houdt het bij de boodschap dat de airdrop en de launch ‘in aankomst zijn’.

Andere Telegram gaming tokens

Hamster Kombat is niet de enige potentiële uitdager van Notcoin die zich op dit moment klaarmaakt voor een succesvolle airdrop. Ook andere nieuwe cryptomunten, zoals Yescoin, Catizen en TapSwap hebben ambities om dé meest populaire tap-to-earn game te worden.

Daarbij gaan ze veel verder dan alleen een tap-to-earn principe. Zo is Catizen gebaseerd op het puzzelspel 2049, maar in plaats van nummers wordt bij dit spel gebruik gemaakt van katten.

De TON-chain (The Open Network) begint inmiddels steeds populairder te worden onder developers van cryptogames en tokenontwikkelaars. De banden met Telegram ondersteunen de populariteit van het netwerk.

games telegram ton
Steeds meer apps en games verschijnen op Telegram

Telegram heeft zich inmiddels bewezen onder crypto investeerders als een functioneel en veilig netwerk om in contact te komen met andere traders. Anders dan bijvoorbeeld Whatsapp maakt Telegram het gebruik van bots mogelijk, waardoor ook casino’s en games een plek op het platform krijgen. Deze bots worden nu steeds meer complete Web3 apps, waar bovendien gretig gebruik van wordt gemaakt.

Zijn Notcoin en Hamster Kombat voorlopers voor succes TON?

Volgens Telegram oprichter Pavel Durov is de app hard op weg om aan het einde van dit jaar meer dan 1 miljard gebruikers te hebben. Telegram is nu al de meeste gebruikte internet app binnen de cryptowereld.

Durov is enthousiast over Hamster Kombat, in een recent bericht op Telegram schrijft hij: ,,Hamster Kombat is het nieuwste fenomeen op internet waar iedereen het over heeft. 239 miljoen mensen hebben zich in minder dan 2 maanden aangemeld bij deze Telegram mini app. (..) Hamster Kombat had er slechts 73 dagen voor nodig om 100 miljoen gebruikers te halen.”

TON zou, volgens Durov, binnenkort de meest gebruikte blockchain kunnen worden vanwege het grote gebruiksgemak en de grote outreach.

Toncoin (TON) kan daarbij flink stijgen, omdat de token gebruikt kan worden voor het adverteren op Telegram en het de onderliggende token is waarop de blockchain steunt.

Dankzij de manier waarop Telegram gebouwd is kunnen praktisch alle soorten apps op het platform verschijnen. Online dating, wiskundebijles, een leuke game of schaken tegen vrienden? Het kan allemaal via het Telegram Apps Center gedaan worden.

Mogelijk zijn Notcoin en Hamster Kombat grote voorlopers voor andere succesvolle tokens die via TON gelanceerd zullen worden.

Wat wordt de nieuwe gaming crypto sensatie?

Hamster Kombat is een erg interessant nieuwe cryptoproject met potentie. Hamster Kombat is echter, zoals eerder gemeld, niet het enige gaming project dat momenteel gelanceerd wordt. PlayDoge is minder bekend bij het grote publiek, maar is in potentie een betere game (en een betere investering).

PlayDoge geeft 8-bit gaming een nieuwe upgrade met een Tamagotchi-achtig spel waarin jij jouw eigen ‘Doge’ moet verzorgen. De token is in de huidige fase van de presale te koop voor $ 0,00518. Aangezien er sprake is van een oplopend prijsschema zul je er snel bij moeten zijn om de token nog voor de laagst mogelijke prijs in te slaan.

 

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

 

Ook twee racing games strijden om de gunst van de investeerder. SpongeV2, de opvolger van de razend populaire $SPONGE token, is druk bezig met de ontwikkeling van een Mario Kart-achtig racespel. Zie jij jezelf al als Spongebob, Patrick of Sandy over Bikini Bottom scheuren? Overweeg dan eens een investering in $SpongeV2.

 

Daarnaast lanceert eTukTuk nu ook een eigen racespel. Retrogamers opgelet, want in dit Crazy Taxi-achtige spel probeer jij je klanten zo snel mogelijk door de nauwe drukke straatjes van Sri Lanka te rijden. Verwacht wordt dat deze verslavende game erg populair kan worden. Tokens zijn nu nog te koop voor $0,0345, maar de presale loopt bijna ten einde.

 

Ook kan het zeker de moeite waard zijn Shiba Gulch te bezoeken, het western stadje dat centraal staat in de nieuwe gaming token Shiba Shootout. Via Google Play en de Apple App Store kun je Shiba Shootout nu al downloaden en gebruiken. Verwacht wordt dat $SHIBASHOOT dankzij de nadruk die wordt gelegd op gaming en community flink kan gaan stijgen. De presale token kost momenteel $0,0195.

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT)

Shiba meme token uit het Wilde Westen

  • Hoge beloningen via 'Cactus staking'
  • Lucky Lasso loterij met grote crypto prijzen
  • Stem als holder mee over de toekomst van het project
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...