Nubank uit Brazilië heeft al 1,8 miljoen cryptogebruikers op nieuw platform

De Braziliaanse digitale bank Nubank heeft inmiddels al meer dan 1,8 miljoen gebruikers op haar cryptoplatform verwelkomd.

Bitcoinbank

Eind juni is de feature voor alle gebruikers van de bank open gezet. Het blijkt dat er een enorme interesse is in de cryptodiensten van Nubank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Twee maanden geleden maakte de neobank bekend dat ze 1 miljoen gebruikers op hun platform hadden. Dat is nu alweer bijna verdubbeld.

Het cijfer staat voor het aantal gebruikers dat ten minste één cryptocurrency-aankoop heeft gedaan. In nog geen half jaar tijd heeft bijna 3% van alle klanten van de bank cryptovaluta gekocht. Er is wat dat betreft nog veel winst te behalen.

Nubank heeft in totaal 70 miljoen klanten qua bankdiensten in Latijns-Amerika. Het gros komt uit Brazilië (66,4 miljoen) terwijl ook Mexico (3,2 miljoen) en Colombia (400 miljoen) goed in het klantenbestand zijn vertegenwoordigd.

Nubank zegt dat het de op vier na grootste financiële instelling in Brazilië is op basis van het aantal klanten.

Uitbreidingen

CEO en oprichter David Vélez schrijft in een verklaring:

“Onze harde groei wordt aangedreven door een constante zoektocht naar efficiëntie, waarbij uitbreidingen, nieuwe producten en omzetgroei per klant in evenwicht zijn.”

Op het platform kunnen de klanten van de bank bitcoin en ethereum kopen. Het minimale bedrag is 1,00 Braziliaanse real, wat neer komt op $0,19. Zelf heeft het fintechbedrijf 1% van haar geld omgezet naar bitcoin “als blijk van vertrouwen in digitale valuta”.

Bitcoin lijkt in Brazilië steeds meer tractie te krijgen. De betaalapp PicPay met 65 miljoen gebruikers is ook bezig met bitcoin, terwijl Rio de Janeiro ook bitcoin in de gemeentekas aanhoudt. Ook andere grote namen zoals e-commercebedrijf MercadoLibre en de privébank Itaú Unibanco zijn bezig met bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië