Nubank uit Brazilië verwelkomt 1 miljoen gebruikers op bitcoin handelsplatform

De neobank Nubank uit Brazilië heeft in de eerste maand na de lancering van het handelsplatform maar liefst 1 miljoen nieuwe gebruikers verwelkomd. De online bank lanceerde in juni Nucripto, de plek voor cryptohandel.

Neo- en bitcoinbank

Het is tot dusver een groot succes gebleken. De verwachting was dat het een jaar zou duren voordat ze 1 miljoen registraties zouden hebben. Binnen een maand is deze mijlpaal al bereikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO en medeoprichter David Vélez vertelt dat ze enorm onder de indruk zijn van de groei.

“Bovendien is de snelle acceptatie van Nucripto door gebruikers een bewijs van het doel van het bedrijf om cryptocurrency’s te democratiseren en klanten nieuwe financiële kansen te bieden.”

Op het platform kunnen de klanten van de bank bitcoin en ethereum kopen. Het minimale bedrag is 1,00 Braziliaanse real, wat neer komt op $0,19.

De applicatie werd in mei gelanceerd en is sinds juni beschikbaar voor de 45 miljoen klanten van Nubank. Zelf heeft het fintechbedrijf 1% van haar geld omgezet naar bitcoin “als blijk van vertrouwen in digitale valuta”.

Een van de investeerders in de bank is Berkshire Hathaway, de investeringskolos van Warren Buffet. Berkshire heeft vorig jaar $1 miljard in Nubank gestoken. Buffett is op zijn beurt helemaal geen fan van bitcoin. Een van zijn bekendste uitspraken is dat het “rattengif in het kwadraat” is.

Het is een interessante dynamiek waarbij innovatieve bedrijven voor bitcoin kiezen, maar de geldschieter achter in dit geval Nubank er geen heil in ziet.

Bitcoin lijkt in Brazilië steeds meer tractie te krijgen. De betaalapp PicPay met 65 miljoen gebruikers is ook bezig met bitcoin, terwijl Rio de Janeiro ook bitcoin in de gemeentekas aanhoudt. Ook andere grote namen zoals e-commercebedrijf MercadoLibre en de privébank Itaú Unibanco zijn bezig met bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië