65 miljoen gebruikers van Braziliaanse PicPay-app kunnen bitcoin kopen

899 totale weergaven

Het Braziliaanse fintechbedrijf PicPay heeft in haar app een plek ingebouwd voor bitcoin. Het betreft een cryptobeurs waarmee de meer dan 65 miljoen gebruikers bitcoin en andere cryptocurrency’s kunnen verhandelen.

Bitcoin in app

In een blogpost schrijft Anderson Chamon, VP technology and products van PicPay, meer over de nieuwe dienst:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Onze eerste novelty op cryptomarkt is een beurs, een broker voor degenen die willen investeren in cryptocurrency’s bij PicPay. De gebruiker (…) kan alles via de app doen, met een zeer eenvoudige, praktische en veilige gebruikservaring.”

Naast de lancering van de beurs waar men bitcoin kan kopen, verkopen en vasthouden, wil het bedrijf ook betalingen gaan integreren.

“PicPay zal de cryptomarkt betreden om de leiding te nemen tijdens de toenemende populariteit, niet alleen als een investering, maar ook als een manier om betalingen en andere financiële diensten te decentraliseren.”

Educatie voor miljoenen Brazilianen

Verder komt er ook educatief materiaal in de app, waardoor gebruikers meer kunnen leren over het digitale internetgeld.

PicPay is een van de grootste betalingapps in Brazilië. Daardoor hebben miljoenen Brazilianen nu ineens eenvoudige toegang tot bitcoin. Toch begrijpt PicPay dat er nog wel obstakels kunnen zijn:

“Er is nog steeds veel complexiteit in de cryptowereld en het is onze rol om het voor iedereen net zo gemakkelijk te maken als het gebruik van geld.”

Het is onduidelijk of gebruikers hun bitcoin kunnen opnemen vanuit PicPay naar een eigen wallet, of dat het nog een gesloten systeem is (zoals bijvoorbeeld PayPal ook haar diensten initieel op de markt bracht).

Je zou PicPay kunnen vergelijken met de Amerikaanse Cash App. Naast de betaaldiensten zitten er ook andere tools in de app, zoals een marktplaats, social media-achtige dingen en kun je er privéberichtjes mee sturen.

In 2020 telde de applicatie 38,8 miljoen gebruikers, wat opliep tot 50 miljoen eind 2021. In april dit jaar bereikten ze de grens van 65 miljoen klanten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië