NVIDIA succes geeft boost aan crypto AI en altcoins – welke altcoin gaat exploderen?

3221 totale weergaven
nvidia

Nu de ontwikkeling van AI om steeds meer en steeds betere chips vraagt, is het geen verrassing dat NVIDIA, de grootste chipmaker van de wereld, aanzienlijke successen weet te boeken. Onlangs wist het zelfs Microsoft in te halen als bedrijf met de grootste market cap ter wereld, een ontwikkeling die niet onopgemerkt is gebleven door de crypto AI markt.

Welke altcoins kunnen het meeste profiteren van het recente succes van NVIDIA?
Als grootste chipmaker van de wereld wist NVIDIA recentelijk dus uit te groeien tot het bedrijf met de grootste market cap op de aandelenmarkt. Sinds januari is NVIDIA met meer dan 175% gestegen en de recente stijging van 3,51% heeft ervoor gezorgd dat NVIDIA gisteren de koppositie overnam van Microsoft.

NVIDIA koers
NVIDIA koers grafiek – Bron: TradingView

De belangrijkste reden achter dit recente succes van NVIDIA is de opkomst van AI-technologie. Door bedrijven als ChatGPT heeft de wereld kennis gemaakt met AI. Deze technologie is echter veel meer dan slechts een chatbot en wordt inmiddels in vrijwel elke industrie toegepast.

AI-technologie vergt echter grote verwerkingskracht en daarvoor zijn dus ook steeds meer en steeds betere chips nodig. Als marktleider op het gebied van chipproductie wist NVIDIA dus optimaal te profiteren van deze ontwikkeling.

Impact van NVIDIA op de crypto markt

Sinds de groei van NVIDIA verbonden wordt aan de opkomst van AI-technologie wist ook de crypto AI markt aanzienlijk te profiteren van dit succes. Al het goede nieuws rondom NVIDIA en stijgingen in de waarde van NVIDIA-aandelen leiden tegenwoordig ook tot stijgingen binnen de crypto AI markt.

Het recente nieuws dat NVIDIA Microsoft wist in te halen heeft er dan ook voor gezorgd dat de market cap van de AI-crypto markt met maar liefst 7,88% is gestegen over de afgelopen 24 uur. Ook het handelsvolume nam met maar liefst 6,48% toe naar $ 2,5 miljard.

Near vs render
NEAR vs RNDR koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

De beste AI crypto’s wisten over de afgelopen 24 uur allemaal stijgingen neer te zetten van boven de 5%, ondanks dat veel andere crypto’s het juist moeilijk vinden om hun waarde te behouden. NEAR Protocol steeg over de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld al met 8,93%, terwijl ook Render met bijna 6% wist te stijgen.

Welke altcoin gaat exploderen naar aanleiding van NVIDIA-succes?

Het zijn echter niet alleen de grote AI-crypto’s die weten te profiteren van het succes van NVIDIA. Ook opkomende AI-crypto’s zoals WienerAI wisten recentelijk alle nodige successen te boeken.

Om deze reden bespreken we hieronder een aantal van de meest veelbelovende nieuwe crypto’s van dit moment, beginnend met de veelbelovende WienerAI.

WienerAI (WAI) – nieuwe AI-crypto lanceert eigen AI-trading bot

WienerAI is een nieuw crypto project dat bezig is met de ontwikkeling van een unieke AI-trading bot. Deze trading bot stelt gebruikers in staat om crypto gerelateerde vragen te stellen. Het gewonnen advies kan vervolgens ook meteen toegepast worden, doordat gebruikers ook in staat zijn om tokens te kopen en verkopen via deze trading bot.

Wat WienerAI echter zo uniek maakt, is het feit dat dit project de utility van zijn AI-trading bot combineert met de hilariteit van zijn mascotte, een ‘wiener’ hond. Op deze manier combineert dit project de viraliteit van een meme coin met de utility van crypto AI. Dit leidde dan ook al meteen tot het nodige succes.

Dit succes is duidelijk terug te zien tijdens de presale van het project. WienerAI wist namelijk binnen korte tijd meer dan $ 6 miljoen aan vroege investeringen op te halen. Hiermee is het bezig aan een van de beste presales van 2024. Investeerders hebben nu nog beperkt de tijd om tokens te kopen tegen de prijs van $ 0,00072, aangezien deze prijs in de volgende fase van de presale verder gaat stijgen.

Beste AI meme coin

WienerAI - deels worst, deels AI 100% crypto

 • Meme coin met unieke AI-functies
 • Direct na aankoop kun je de tokens staken
 • Sterke tokenomics voor uitrol na lancering
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

99Bitcoins (99BTC) – crypto educatie platform lanceert eigen crypto token

99Bitcoins is een bekende website binnen de crypto community, aangezien het investeerders al sinds 2010 voorziet van crypto informatie. Dit project is sinds zijn lancering uitgegroeid tot een van de grootste spelers als het aankomt op crypto educatie. Het project heeft inmiddels namelijk al meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTubekanaal.

99Bitcoins heeft er nu voor gekozen om zijn eigen 99BTC token te lanceren. Deze token gaat met name een belangrijke rol spelen binnen zijn Learn-to-Earn platform. Binnen dit platform zijn gebruikers in staat om crypto te verdienen, terwijl ze worden opgeleid over de crypto markt. De 99BTC token zal dienen als beloning binnen dit platform.

99bitcoins, beste web3 crypto coins

De 99BTC token bevindt zich op dit moment nog in zijn presale fase, wat betekent dat investeerders nu nog beperkt de tijd hebben om de 99BTC token te kopen tegen een gereduceerde prijs, voordat het live gaat op exchanges. Tokens kosten op dit moment $ 0,0011 per stuk, maar zullen net als bij WienerAI in de volgende fase van zijn presale verder gaan stijgen. Dit geeft investeerders minder dan 5 dagen de tijd om te profiteren van de huidige lage prijs.

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

 • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
 • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
 • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

PlayDoge (PLAY) – nieuwe Play-to-Earn meme coin gaat viraal met nieuwe mobiele game

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn game die bezig is met een remake van de bekende Tamagotchi game van de jaren 90. In het geval van PlayDoge zullen gebruikers voor de iconische Doge hond moeten zorgen. Gebruikers zullen in staat zijn om hun huisdier te verzorgen en het vervolgens in te zetten bij minigames. Deze minigames zullen PLAY-tokens opleveren.

PLAY is de native token van dit platform en kan niet alleen verdiend worden via de Play-to-Earn game van PlayDoge, maar ook via zijn staking mechanisme. Gebruikers zijn in staat om de PLAY-token te staken en zullen daar op dit moment een APY-richting de 147% mee kunnen verdienen.

play

De presale voor deze PLAY-token bleek ook al snel een groot succes. PlayDoge wist namelijk in korte tijd al meer dan $ 4,8 miljoen op te halen. Tokens kosten tijdens deze presale $ 0,0051 per stuk en zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

  Door: Joeri van Kuppeveld

  Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...