‘NYDIG verwacht dit jaar $25 miljard aan Bitcoin in beheer te krijgen’

Deze week vindt de Worlds 2021 Conference van MicroStrategy plaats. Een van de onderdelen van deze virtuele bijeenkomst is 'Bitcoin for Corporations', die door ruim 5.600 mensen online is gevolgd. Gisteren trapte Ross Stevens, oprichter en voorzitter van de New York Digital Investment Group (NYDIG) het evenement af.

Bitcoin onder institutionele partijen

In een dialoog met Michael Saylor voorspelde Stevens dat zijn bedrijf voor eind 2021 de enorme hoeveelheid extra bitcoin onder beheer gaat krijgen. Momenteel heeft de NYDIG zo'n $6 miljard aan bitcoin in kas voor allerlei klanten. Hij veracht dat dit cijfer voor het einde van het jaar de $25 miljard kan bereiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een opmerking die je tweeledig kunt opvatten: óf de koers van Bitcoin gaat door het dak óf er komt een enorme instroom van nieuw institutioneel geld (of een combinatie van beide natuurlijk).

"Ik geloof dat de belangrijkste beslissing die CEO's in de komende tien jaar nemen, de beslissing zal zijn om een beetje kapitaal in bitcoin te stoppen."

Stevens beweert dat nog geen enkele klant van NYDIG hun initiële investering heeft teruggebracht door hun satoshi's weer te verkopen. Het is wat hem betreft duidelijk: iedereen die nu instapt, doet dat voor de lange termijn.

"Mijn partners kochten in 2020 meer bitcoin dan in de hele periode 2013-2019 bij elkaar. Aangezien de bedrijven die fiat aanhouden blijvend last hebben van versnellende inflatie, verwacht ik dat we in de komende twee jaar meer bitcoin zullen kopen. Wij zijn bezig met allocatie van kapitaal. Als we niet dachten dat we hier geld aan zouden verdienen, zouden we geen cent investeren."

Goed ontvangen speech

Het gesprek tussen Saylor en Stevens is enorm goed ontvangen in de Bitcoin community. Er werd met rake oneliners geslingerd en er kwamen volgens veel Bitcoiners was dit een van de beste 'speeches' van de laatste tijd. Hieronder een aantal quotes vanuit het gesprek van een uur, dat ook integraal op YouTube is terug te kijken.

"Fiat geld zou net als sigaretten een waarschuwingslabel moeten hebben. Niet 'het is slecht voor je gezondheid', maar 'het is slecht voor je welvaart'."

"Bitcoin is het bamboe van het geld. De wortels groeien jaren onder de grond, maar zodra het boven de grond komt, schiet het binnen enkele dagen keihard de lucht in."

"Voor de eerste keer in de geschiedenis hebben we een elektronische activa die je zelf kunt bezitten én een open source monetair netwerk, die samen de afwikkeling van geld overal ter wereld en op elk moment 24/7/365 kan bereiken, met liquiditeit in elk valuta die je wilt."

"Aangezien onze tijd geld is, wordt onze tijd gestolen als er geld wordt bijgedrukt."

"Een klant vroeg aan mij wat de kans is dat bitcoin naar nul gaat. Ik zei: 'wat is de kans dat het christendom naar nul gaat?' Het is gewoon niet meer mogelijkheid."

"We hebben eindelijk een monetair systeem dat draait op basis van regels, en niet door mensen die de regels maken"

Energieverspilling

Ook het argument dat Bitcoin te veel elektriciteit zou gebruiken kwam ter tafel. Hierop had Stevens een mooi antwoord:

"Door Bitcoin hebben we voor de eerste keer ooit hebben een aantrekkingskracht naar schone energie met een winstoogmerk. Naast de revolutie van het monetair beleid ... vertegenwoordigt Bitcoin ook de grootste katalysator die de wereld ooit heeft gekend voor de ontwikkeling van reeds aanwezige schone en goedkope energie."

Het grote probleem rondom energie is volgens Stevens de transport ervan. Er zijn enorm veel plekken op de wereld die enorm veel potentie hebben (watervallen, olievelden), maar die ongebruikt zijn omdat het kanaliseren van de energie naar plekken waar het nodig is erg inefficiënt is. Met Bitcoin mining kun je deze bronnen wél gebruiken én de waarde hiervan direct verplaatsen via het Bitcoin netwerk.

"Het probleem van energie is niet zo zeer dat het schaars is, er is genoeg van aanwezig. Het probleem is de mogelijkheid om het geografisch gezien te verplaatsen naar waar het nodig is. Bitcoin mining lost dit als wiskundig probleem op, en niet als een locatie-gerelateerd probleem."

Vanaf minuut 23:30 gaat Stevens hier verder op in. Na deze inspirerende speech legde MicroStrategy uit hoe zij in totaal meer dan $1 miljard om hebben kunnen zetten naar bitcoin en wat er allemaal bij kwam kijken, qua regelgeving, risico's en andere afwegingen die zijn gemaakt. Op deze delen ze een draaiboek waarmee iedere grote partij in de Bitcoin markt kan stappen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
MicroStrategy