‘NYDIG verwacht dit jaar $25 miljard aan Bitcoin in beheer te krijgen’

Deze week vindt de Worlds 2021 Conference van MicroStrategy plaats. Een van de onderdelen van deze virtuele bijeenkomst is 'Bitcoin for Corporations', die door ruim 5.600 mensen online is gevolgd. Gisteren trapte Ross Stevens, oprichter en voorzitter van de New York Digital Investment Group (NYDIG) het evenement af.

Bitcoin onder institutionele partijen

In een dialoog met Michael Saylor voorspelde Stevens dat zijn bedrijf voor eind 2021 de enorme hoeveelheid extra bitcoin onder beheer gaat krijgen. Momenteel heeft de NYDIG zo'n $6 miljard aan bitcoin in kas voor allerlei klanten. Hij veracht dat dit cijfer voor het einde van het jaar de $25 miljard kan bereiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een opmerking die je tweeledig kunt opvatten: óf de koers van Bitcoin gaat door het dak óf er komt een enorme instroom van nieuw institutioneel geld (of een combinatie van beide natuurlijk).

"Ik geloof dat de belangrijkste beslissing die CEO's in de komende tien jaar nemen, de beslissing zal zijn om een beetje kapitaal in bitcoin te stoppen."

Stevens beweert dat nog geen enkele klant van NYDIG hun initiële investering heeft teruggebracht door hun satoshi's weer te verkopen. Het is wat hem betreft duidelijk: iedereen die nu instapt, doet dat voor de lange termijn.

"Mijn partners kochten in 2020 meer bitcoin dan in de hele periode 2013-2019 bij elkaar. Aangezien de bedrijven die fiat aanhouden blijvend last hebben van versnellende inflatie, verwacht ik dat we in de komende twee jaar meer bitcoin zullen kopen. Wij zijn bezig met allocatie van kapitaal. Als we niet dachten dat we hier geld aan zouden verdienen, zouden we geen cent investeren."

Goed ontvangen speech

Het gesprek tussen Saylor en Stevens is enorm goed ontvangen in de Bitcoin community. Er werd met rake oneliners geslingerd en er kwamen volgens veel Bitcoiners was dit een van de beste 'speeches' van de laatste tijd. Hieronder een aantal quotes vanuit het gesprek van een uur, dat ook integraal op YouTube is terug te kijken.

"Fiat geld zou net als sigaretten een waarschuwingslabel moeten hebben. Niet 'het is slecht voor je gezondheid', maar 'het is slecht voor je welvaart'."

"Bitcoin is het bamboe van het geld. De wortels groeien jaren onder de grond, maar zodra het boven de grond komt, schiet het binnen enkele dagen keihard de lucht in."

"Voor de eerste keer in de geschiedenis hebben we een elektronische activa die je zelf kunt bezitten én een open source monetair netwerk, die samen de afwikkeling van geld overal ter wereld en op elk moment 24/7/365 kan bereiken, met liquiditeit in elk valuta die je wilt."

"Aangezien onze tijd geld is, wordt onze tijd gestolen als er geld wordt bijgedrukt."

"Een klant vroeg aan mij wat de kans is dat bitcoin naar nul gaat. Ik zei: 'wat is de kans dat het christendom naar nul gaat?' Het is gewoon niet meer mogelijkheid."

"We hebben eindelijk een monetair systeem dat draait op basis van regels, en niet door mensen die de regels maken"

Energieverspilling

Ook het argument dat Bitcoin te veel elektriciteit zou gebruiken kwam ter tafel. Hierop had Stevens een mooi antwoord:

"Door Bitcoin hebben we voor de eerste keer ooit hebben een aantrekkingskracht naar schone energie met een winstoogmerk. Naast de revolutie van het monetair beleid ... vertegenwoordigt Bitcoin ook de grootste katalysator die de wereld ooit heeft gekend voor de ontwikkeling van reeds aanwezige schone en goedkope energie."

Het grote probleem rondom energie is volgens Stevens de transport ervan. Er zijn enorm veel plekken op de wereld die enorm veel potentie hebben (watervallen, olievelden), maar die ongebruikt zijn omdat het kanaliseren van de energie naar plekken waar het nodig is erg inefficiënt is. Met Bitcoin mining kun je deze bronnen wél gebruiken én de waarde hiervan direct verplaatsen via het Bitcoin netwerk.

"Het probleem van energie is niet zo zeer dat het schaars is, er is genoeg van aanwezig. Het probleem is de mogelijkheid om het geografisch gezien te verplaatsen naar waar het nodig is. Bitcoin mining lost dit als wiskundig probleem op, en niet als een locatie-gerelateerd probleem."

Vanaf minuut 23:30 gaat Stevens hier verder op in. Na deze inspirerende speech legde MicroStrategy uit hoe zij in totaal meer dan $1 miljard om hebben kunnen zetten naar bitcoin en wat er allemaal bij kwam kijken, qua regelgeving, risico's en andere afwegingen die zijn gemaakt. Op deze delen ze een draaiboek waarmee iedere grote partij in de Bitcoin markt kan stappen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
MicroStrategy

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer