MicroStrategy voegt 295 Bitcoin (BTC) toe aan uitdijende portfolio

MicroStrategy blijft gretig Bitcoin bijkopen. Het bedrijf van Michael ‘Gigachat’ Saylor kocht 295 BTC bij voor een prijs van circa 10 miljoen dollar. Dat maakt het aan Nasdaq genoteerde bedrijf bekend in een persbericht. De gemiddelde aankoopprijs voor deze bulk was $33.808. Ze kopen hun bitcoin via een brokerage onderdeel van Coinbase.

Méér bitcoin graag

Saylor brengt daarmee zijn zakelijke totaal op 71.079 bitcoin, een vermogen van bijna 1,5 miljard dollar. Hij is daarmee de beursgenoteerde firma, die zich het meest agressief op de bitcoin markt manifesteert. Op plek twee staat Galaxy Digital Holdings, de onderneming van Mike Novogratz die ook twee bitcoin ony fondsen bestiert met daarin 16.402 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op plek 3 van de lijst staat bitcoin miner Marathon Patent Group, net voor betaalprovider Square, met respectievelijk 4.813 BTC en 4.709 BTC.

“Inflatie van 15%”

Saylor is inmiddels één van de meest gevraagde sprekers in de bitcoin community en daarbuiten. Sommigen, zoals fondsmanager Anthony Scaramucci, zeggen dat de daden Saylor hen prikkelden om óók bitcoin te kopen.

In de uitgebreide en zeer doorwrochte interviewserie van denker Robert Breedlove diept Saylor zijn gedachten over bitcoin nog verder uit. Maar het blijft niet bij theoretische vergezichten.

Niet alleen wil MicroStrategy als provider van clouddiensten ook bitcoin gerelateerde diensten op de markt brengen, Saylor organiseert deze week ook een heus online evenement gericht op bedrijven en fondsen. Met als hamvraag: waarom moet je bitcoin aanhouden als kasreserve en via welke wegen kun je het veilig kopen en bewaren?

Het verhaal van Saylor slaat aan omdat Amerika en Europa, vanwege de Covid pandemie, een ernstige financiële crisis beleeft. Centrale overheden én centrale banken houden tienduizenden zombiebedrijven levend omdat ze staatsobligaties kopen op de wereldmarkten waarmee ze nog meer schulden kunnen opbouwen. Deze kredieten gebruiken ze om de economieën niet in te laten storten.

Het huidige stelsel beloont diegenen die een schuld opbouwen en bestraft degenen die sparen. Die straf is niet alleen belasting, maar ook een verborgen straf: inflatie oftewel koopkrachtverlies zonder dat je het merkt.

Bedrijven en ook particuliere huishoudens zien hun spaargeld verdampen. Volgens Saylor ligt de werkelijke inflatie “op 15 tot 20% per jaar”. Hij verwijst niet alleen naar de huizenmarkt, maar ook naar de aandelenmarkt.

Het evenement van Saylor krijgt behoorlijk wat aandacht en vergroot de interesse in bitcoin als reserve asset. Een van de gevolgen van de geruchtenstroom is dat speculanten de koers dan trachten te ‘front runnen’ met een stijgende prijs tot gevolg. Maar het is ongewis of dit leidt tot een reactie op de markt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...