Okcoin komt met ‘sats mode’, Nederland op 3e plek qua Lightning betalingen

Cryptobeurs Okcoin heeft de functie gelanceerd waarmee gebruikers een 'Sats Mode' kunnen instellen. Het is de eerste en enige exchange voor Amerikanen die dit nu aanbiedt.

Sats mode

Eén satoshi, ook wel een sat genoemd, is één-honderdmiljoenste van een bitcoin. Het is de kleinst mogelijke unit op de Bitcoin blockchain: 0,00000001 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terwijl de prijs van bitcoin al jaren blijft stijgen, wordt het steeds lastiger om prijzen uit te drukken in bitcoin. Daardoor zijn sats makkelijker. 1 euro staat momenteel gelijk aan 1966 sats bijvoorbeeld (ten opzichte van 0.00001966 BTC.

Enkele maanden geleden heeft Okcoin het Lightning Netwerk geïntegreerd voor snelle en goedkope Bitcoin betalingen. Op Lightning zijn sats al de standaard, en ook kun je op deze laag de sats weer verder opdelen tot millisats.

Het logo dat Okcoin op haar platform gebruikt is afkomstig uit de community. Er is wel veel discussie over geweest: het zou te veel op de Ξ van Ether(eum) lijken.

Volgens het onderzoek van Bakkt weet meer dan 40% van de Amerikaanse bevolking niet dat ze een fractie van een bitcoin kunnen kopen. Wie weet dat deze nieuwe functie bijdraagt aan de educatie rondom Bitcoin.

Statistieken

Vorige week gaf CEO Hong Fang een presentatie op de Adopting Bitcoin-conferentie in El Salvador. Daarin deelde ze enkele interessante statistieken:

  1. Ze hebben de 14e grootste node van het netwerk;
  2. Met een capaciteit van 44 BTC in 90 betaalkanalen;
  3. Nederlanders doen goed mee! Achter de VS en Pakistan doen 'wij' de meeste Lightning betalingen op de beurs (16%);
  4. Het kost gemiddeld 12 sats om een opname te doen ($0,007);
  5. In oktober verwerkte Okcoin gemiddeld 8,7 Lightning betalingen per gebruiker.

Ook Bitfinex heeft sats enkele maanden geleden al in het dashboard ingebouwd. Zij waren daarmee de eerste grote beurs die deze stap zette. Ook zij hebben Lightning al langere tijd geïntegreerd.

Grote beurzen zoals Kraken, Coinbase en Binance lijken vooral druk met altcoins: bij hen zijn enkel de duurdere en trage on-chain opnames en stortingen mogelijk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwssats