Bitcoin exchange OKEx hervat peer-to-peer handel voor Chinese markt

Bitcoin beurs OKEx heeft de peer-to-peer handel op haar platform weer hervat. Dat maakt de beurs uit Hongkong bekend.

Bitcoin beurs OKEx

Het gaat echter om een beperkte uitrol, want er kan alleen gehandeld worden in Chinese yuan, Vietnamese dong of Indiaanse rupee. De handel start om 20 uur ’s avonds op 21 oktober. Handelaren kunnen deze fiat valuta inruilen tegen cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De exchange moest vrijdag de handel stilleggen, omdat de Chinese autoriteiten één van de oprichters heeft gearresteerd.

Omdat deze Star Xu ook houder is van één van de private keys, kunnen klanten nog steeds geen cryptocurrency’s meer opnemen. Die situatie duurt al voort sinds vrijdag.

Over the counter deals

OKEx is – met name bij de Chinese achterban – bijvoorbeeld populair om over-the-counter deals te faciliteren. Dat is handel die buiten de orderboeken op exchanges plaatsvindt, een praktijk die ook in de traditionele financiële wereld wordt toegepast.

Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Voor beleggers uit China is dit de manier om aan Bitcoin te komen. Want sinds september 2017 geldt er in het land een verbod op fiat-naar-crypto transacties.

Opnames stilgelegd

Gebruikers stuiten nu echter op het probleem dat ze hun Bitcoin (tijdelijk) niet van de beurs kunnen halen. CEO Jay Hao gaf de volgende update op Twitter.

Omdat sommige gebruikers van hun Bitcoin af willen, zoeken ze andere kanalen om te verkopen. Diverse mensen posten op sociale media verhalen dat BTC voor kortingen van 10 tot 20 procent geruild worden.

Dat heeft er weer toe geleid dat sommige accounts zijn gesloten, zo meldt The Block. De exchange zegt zelf in deze tweet:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Meerdere accounts hebben onze interne regels overtreden en zijn van handel uitgesloten. We raden iedereen aan om niet in zee te gaan met ongeautoriseerde handelsplatforms.”[/penci_blockquote]

OKG Technology, de beursgenoteerde firma van OKEx oprichter Xu Mingxing, zegt in een verklaring dat ze mede-oprichter Star Xu niet kunnen bereiken. Xu zou verdachte zijn in een politieonderzoek.

De prijs in euro:

Lees meer over:
beursexchangeOKEx

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...