On-chain analist: bullmarkt bitcoin is nog niet voorbij

4800 totale weergaven
bitcoin bullmarkt

Als we de populaire on-chain analist Checkmate mogen geloven, dan is de koersactie van bitcoin helemaal niet zorgwekkend. Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar in maart is bitcoin in een neerwaartse trend terechtgekomen, maar dat baart Checkmate allesbehalve zorgen.

Ongerealiseerde verliezen nog geen reden tot zorgen

Bitcoin kent op dit moment wat problemen om de bullish trend van de eerste maanden van 2024 een vervolg te geven. Dat neemt niet weg dat de bitcoin koers relatief gezien op een prima niveau staat.

Zeker als je bedenkt dat we eind 2022 nog op 15.500 dollar stonden. Als je destijds had verteld dat we nu alweer boven de 70.000 dollar waren geweest en daarna terugvielen naar 65.000 dollar, dan was er een totale gekte uitgebroken.

Wat dat betreft heeft Checkmate wellicht gelijk en moeten we geduld hebben. Met de koers van 65.000 dollar die momenteel op de borden staat is er amper sprake van ongerealiseerde verliezen.

Bitcoin Unrealized Loss

Bijna iedereen die wat langer geleden zijn bitcoin heeft gekocht staat in het groen. Wat dat betreft is het zeker nog te vroeg om te concluderen dat de bullmarkt alweer voorbij is.

Interessante conclusie

Een interessante conclusie die voortvloeit uit de bovenstaande grafiek van de ongerealiseerde verliezen, is dat er weinig bitcoin gekocht zijn rond de all-time high.

Als dat wel het geval was, dan waren de ongerealiseerde verliezen nu een stukje hoger geweest voor bitcoiners. In ieder geval op de blockchain is er nu nog steeds weinig tot geen sprake van ongerealiseerde verliezen.

Zodoende is er volgens Checkmate nog niets aan de hand en moeten we rustig wachten op meer duidelijkheid.

Image

Hij geeft zelf dat hij zich zorgen gaan maken als de bitcoin koers onder de kostenbasis van korte-termijn holders komt. Daar is op dit moment nog allesbehalve sprake van.

Wat dat betreft mogen we er nog op hopen dat bitcoin momenteel rond een lokale bodem bungelt en dat we voorzichtig weer omhoog mogen kijken.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....