On-chain update: Bitcoiners met minder dan 1 BTC kopen bij

Bitcoin (BTC) is meer dan de prijs van de dag. In de on-chain updates bespreken we interessante datapunten en trends.

1. Geldstromen op het netwerk

Een andere interessante statistiek: de geldstromen op het netwerk van bitcoin. In onderstaande tweet kijkt analist Willy Woo naar het aantal entiteiten dat actief is op het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De afgelopen week stroomde er meer geld naar relatief kleine spelers op het netwerk (met minder dan 1 bitcoin). Er lijken meer sats naar kleinere beleggers te stromen.

Volgens Woo zijn deze kleine spelers belangrijker voor de lange termijn prijstrend van BTC dan rijke bitcoiners (whales).

Dit is data via Glassnode en is een (grove) schatting. Zij proberen met analyses en de beschikbare data profielen te maken van verschillende adressen. Een bitcoin adres is níet gekoppeld aan een identiteit, maar met voldoende data kun je wel inschattingen maken.

2. Maximaal 1 bitcoin

We blijven even bij het 'normale volk'. Het aantal gebruikers op het netwerk groeit, evenals het aantal bitcoin dat naar nieuwere kleinere deelnemers gaat.

Kortom: er komen veel nieuwe gebruikers bij, het aantal whales dat op het netwerk bezig is neemt naar verhouding af. Tegelijkertijd zit een groot gedeelte van het totale aantal bitcoin wel bij een klein aantal partijen.

Zij kunnen daar op de korte termijn invloed mee uitoefenen op bijvoorbeeld beurzen, op de midden en lange termijn is het vooral de toestroom van nieuwe gebruikers dat interessant is.

3. Bitcoin adressen met meer dan 0 op de balans

Het aantal adressen met bitcoin is op dit moment zo'n 2% lager dan het hoogtepunt. Ruim 38,6 miljoen adressen hadden in het begin van dit jaar tenminste 1 satoshi.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...