Bitcoin stroomt langzaam weg bij Binance, volume bij beurzen neemt af

In de bitcoin on-chain updates bespreken we interessante datapunten uit de wereld van bitcoin (BTC). We hebben drie opmerkelijke trends voor je op een rijtje gezet.

1. Bitcoin van en naar Binance

De cryptobeurs Binance ontving veruit de meeste bitcoin in de eerste helft van 2021. Glassnode houdt de toestroom en opnames van de beurs goed in de gaten. Voor het eerst in lange tijd wordt er nu structureel meer bitcoin van het platform afgehaald dan dat er naartoe gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt erop alsof meer mensen hun bitcoin bij de beurs weg willen halen.

Dat kan een aantal redenen hebben:

  1. Klanten willen hun bitcoin zelf (offline) opslaan
  2. Het geld gaat naar een andere beurs/een ander bedrijf
  3. Er is minder vertrouwen in Binance

Binance is nog altijd de grootste cryptobeurs van dit moment, maar het handelshuis ligt wel onder vuur. Regelgevers wereldwijd draaien de duimschroeven aan. In Nederland is het bijvoorbeeld op dit moment niet mogelijk om een normale banktransactie te doen richting de beurs. iDEAL werkt niet en ook normale SEPA-transacties worden voorlopig niet verwerkt.

De eindstand is als volgt: er stroomt langzaam maar zeker meer bitcoin bij Binance weg.

2. Volume bij beurzen

Het handelsvolume op beurzen neemt flink af. De hype rondom bitcoin was in het begin van dit jaar gigantisch. Op tv, in de sportschool en zelfs op familieverjaardagen ging het weer over 'crypto'.

De gekte lijkt weer iets te zijn gaan liggen. En dat merken beurzen ook. Met de meeste (grote) handelshuizen hoef je overigens geen medelijden te hebben, gezamenlijk verwerkte ze nog $958 miljard (!) aan trades.

Frank Chaparro van The Block ziet ook dat twee andere statistieken flink dalen: liquidaties van derivaten en de interesse uit de particuliere markt. Dat duidt volgens hem op een situatie waar de meeste nieuwe mensen in de markt weer even aan de zijlijn staan.

3. Bitcoin on-chain

En last but not least kijken we nog even naar de prijs. Ruim 1,86 miljoen bitcoin werden verstuurd tussen de prijs van $31.000 en $34.300. Dat iz 9,93% van alle beschikbare BTC.

Rond dit prijspunt is blijkbaar veel interesse in de handel. Er is veel over en weer verkocht. Het is hiermee een belangrijk prijslevel geworden waar veel mensen bitcoin van de hand hebben gedaan, of juist hebben ontvangen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...