Onbekende gebruiker betaalt $200 voor één bitcoin transactie

PlanB

Een bitcoin transactie stuur je in principe met (kleine) transactiekosten. Dit geeft miners een motivatie om jouw transactie op te pikken. Een onbekende gebruiker ging echter in de fout. Er werd 1.136.000 satoshi betaald om 3,8 bitcoin te versturen.

Dit komt neer op een bedrag van zo'n $220. Terwijl het gemiddelde bedrag ligt op zo'n $0,20 in BTC op dit moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De precieze reden is niet bekend, maar er is hier wat mis gegaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om iemand die oude software gebruikt, of handmatig een fout heeft gemaakt. Een andere optie is dat het gaat om bijvoorbeeld een beurs of broker die snel een transactie wilde doen.

De transactiekosten werken als een soort postzegel. Hoe meer je biedt, hoe sneller je transactie wordt verwerkt. Het is momenteel rustig op het netwerk van bitcoin, je hoeft dus geen honderden dollars aan BTC neer te leggen om snel aan de beurt te komen.

Om sneller aan de beurt te komen betaal je meer sats/vByte. Het biedt geen garanties, maar als jouw transactie 1.000 keer zoveel oplevert als een ander dan is de kans groot dat je snel aan de beurt bent.

Extra transactie

Naast bovenstaande transactie is er nog een soortgelijke situatie. 40 minuten voor het versturen van 3,8 BTC werd er ook nog 4,28 BTC verstuurd. Ook daar zat een erg hoge fee bij.

Het is dus of een terugkerende fout, of iemand doet dit bewust. Het is niet bekend wie er achter dit adres zit, dus zo lang niemand dit verhaal komt uitleggen zal het gissen blijven. Het is wel een mooi excuus om zelf goed te kijken wanneer je een transactie doet.

Poll

Stuur jij wel eens een bitcoin transactie?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...