Ondanks Bitcoin correctie blijft 49% optimistisch blijkt uit nieuw onderzoek

2721 totale weergaven
Waarom de bitcoin bullmarkt nog verre van begonnen is

Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt hebben wekenlang de ene na de klap te verduren gehad. Het heeft het vertrouwen in de hervatting van de bullmarkt logischerwijs flink de kop ingedrukt. Uit een nieuw onderzoek blijkt echter dat nog steeds meer dan 49% enigszins met een optimistische blik naar de cryptomarkt kijkt. 

BTC en crypto-bezitters blijven bullish

Crypto-dataprovider CoinGecko heeft tussen 25 juli en 8 juli een nieuw onderzoek uitgevoerd om het huidige marktsentiment te peilen. Een totaal van 2.558 individuen hebben deelgenomen aan het onderzoek en middels een enquête hun huidige blik op de cryptomarkt verklaard. 

Uit de resultaten is gebleken dat velen zich niet af laten schrikken door bitcoin’s neergaande prijstrend van de afgelopen weken. 49,3% van de deelnemers voelt zich namelijk nog altijd ‘bullish’ of ‘enigszins bullish’ over de huidige staat van de cryptomarkt. Om precies te zijn gaf 23,2% aan ‘bullish’ te zijn, en 26,1% ‘enigszins bullish’.

Bij iets meer dan een kwart van de participanten (25,2%) is het vertrouwen wel degelijk geschaad. 11,8% gaf aan ‘bearish’ te zijn, en 13,4% bleek ‘enigszins bearish’.

crypto sentiment

Tot slot was 25,5% ‘neutraal’, zonder de verwachting dat de markt duidelijk een bepaalde kant op gaat bewegen. Het grote aandeel van neutrale sentimenten “kan de onzekerheid van de deelnemers over de marktomstandigheden in de crypto-industrie weerspiegelen, of aangeven dat de deelnemers wachtten op verdere ontwikkelingen voordat ze hun marktvisie vormden,” schreef CoinGecko onderzoeksanalist Lim Yu Qian.

Een belangrijk detail is dat 94% van de ondervraagden zelf bitcoin of andere cryptovaluta bezit. Dit staat echter los van de verwachtingen voor de korte tot middellange termijn. Voor de lange termijn zullen de meeste crypto-bezitters logischerwijs een positieve verwachting hebben.

Bitcoin halving biedt hoop

Dat nog altijd veel mensen vertrouwen hebben, lijkt veelal geworteld te zijn in historische prijsdata. In het verleden betrad bitcoin en de rest van de cryptomarkt iedere keer een explosieve bullmarkt nadat de Bitcoin halving had plaatsgevonden.

Hoewel de Bitcoin halving al enkele maanden achter de rug is, houden velen hun hoofd omhoog dat ook dit keer de koers nog flink zal profiteren van de verminderde toevoer van nieuwe bitcoins. 

De afgelopen dagen lijkt het tij op de cryptomarkt langzaam te keren. De Bitcoin koers heeft weer zijn weg omhoog ingeslagen, en ook de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zien al vier dagen op rij een overtuigende netto-instroom boven de $100 miljoen. 

 

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd