Onderzoekers schatten dat bitcoin ATM-industrie in 2027 half miljard dollar waard is

Onderzoekers schatten dat bitcoin ATM-industrie in 2027 half miljard dollar waard is

De markt van bitcoinpinautomaten zal naar verwachting de komende vijf jaar hard groeien. In een marktonderzoek wordt gesteld dat deze industrie tegen 2027 een half miljard dollar waard zal zijn.

Bitcoin ATM's

Deze conclusie komt van Research and Markets. In een nieuw rapport stellen ze dat de jaarlijkse samengestelde groei neer zal komen op 59% van 2022 tot 2027. Het waardeert de crypto ATM-markt momenteel op $46,4 miljoen en verwacht dat deze waarde zal stijgen tot $472 miljoen over een periode van vijf jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De belangrijkste aanjagers van de verwachte groei zijn onder meer toenemende remittances en overboekingen in ontwikkelingslanden. Ook fluctuerende monetaire regimes en überhaupt de toename van ATM's over de hele wereld zijn volgens de onderzoekers de reden van de groei.

Het onderzoek bestaat uit interviews, enquêtes en observaties met marktdeelnemers.

Onderzoekers schatten dat bitcoin ATM-industrie in 2027 half miljard dollar waard is

Het rapport gaat ook in op aspecten die de groei kunnen beperken. Ze noemen onder andere de onzekerheid omtrent regulering in een aantal landen, het gebrek aan onderwijs en technische kennis. De uitdatingen zitten hem rondom privacy en schaalbaarheid van de apparatuur.

El Salvador op stek vier

De Verenigde Staten blijft de grootste markt voor crypto-geldautomaten, goed voor 88% van de ATM's in de hele wereld. In de eerste 10 dagen van juli kwamen er maar liefst 641 ATM's bij. Canada staat op plek twee.

In El Salvador staan enkele honderden ATM's van Chivo. Daarmee staan ze achter Spanje op plek vier in de mondiale ranglijst. De transactie- en opnamekosten zijn hier nul, omdat de overheid deze voor haar rekening neemt.

In Nederland zijn er volgens schattingen van CoinATMRadar 21 pinautomaten voor cryptovaluta.

Je kunt als hobbyist ook zelf een lightning pinautomaat maken, met behulp van AliExpress en open source software. Normaliter moet je je als officiële ATM-fabrikant overigens registreren bij de toezichthouders.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ATM

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties