Media Markt start met pilot voor bitcoin ATM’s

Media Markt gaat bitcoin pinautomaten uitbaten in Oostenrijk. Dat maakt deze Oostenrijkse krant bekend. De 12 ATM’s zijn onderdeel van een pilot en komen onder andere te staan in Wenen, Seiersberg en Klagenfurt.

Het enorme Europese elektronicaconcern werkt hiervoor samen met bitcoin broker Coinfinity en hun dochtermaatschappij Kurant, die de apparaten gaat installeren en testen. Kurant exploiteert momenteel 200 bitcoin ATM’s voor diverse klanten in Oostenrijk, Duitsland, Griekenland en Spanje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door middel van de ATM’s kun je met euro’s bitcoin kopen of juist inwisselen. Het is een laagdrempelige manier om aan bitcoin te komen. Doorgaans zijn de transactiekosten hoger dan bij een normale broker of beurs. Voordeel is dat je onder bepaalde bedragen je nog niet hoeft te identificeren.

Oostenrijk kent een vrije hoge acceptatiegraad van bitcoin ATM’s en heeft er 139 laten installeren volgens Coin ATM Radar. In Nederland zijn er bijvoorbeeld ‘maar’ 20 locaties.

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuwsOostenrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...