Media Markt start met pilot voor bitcoin ATM's

Media Markt start met pilot voor bitcoin ATM's

Media Markt gaat bitcoin pinautomaten uitbaten in Oostenrijk. Dat maakt deze Oostenrijkse krant bekend. De 12 ATM's zijn onderdeel van een pilot en komen onder andere te staan in Wenen, Seiersberg en Klagenfurt.

Het enorme Europese elektronicaconcern werkt hiervoor samen met bitcoin broker Coinfinity en hun dochtermaatschappij Kurant, die de apparaten gaat installeren en testen. Kurant exploiteert momenteel 200 bitcoin ATM's voor diverse klanten in Oostenrijk, Duitsland, Griekenland en Spanje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door middel van de ATM's kun je met euro's bitcoin kopen of juist inwisselen. Het is een laagdrempelige manier om aan bitcoin te komen. Doorgaans zijn de transactiekosten hoger dan bij een normale broker of beurs. Voordeel is dat je onder bepaalde bedragen je nog niet hoeft te identificeren.

Oostenrijk kent een vrije hoge acceptatiegraad van bitcoin ATM's en heeft er 139 laten installeren volgens Coin ATM Radar. In Nederland zijn er bijvoorbeeld 'maar' 20 locaties.

Lees meer over:
Bitcoin ATM Oostenrijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties