Onduidelijkheid over overname Vauld door Nexo na misstappen van adviseur

Cryptobank Nexo maakt aan schuldeisers van Vauld bekend dat het nog niet finito is met het bedrijf. Gisteren stuurde de CEO van laatstgenoemde bedrijf een mail naar de schuldeisers dat de mogelijke overnamedeal is afgeblazen.

Overnamenieuws

Nu komt Nexo zelf met een statement waarin ze lijken aan te geven dat er nog steeds hoop is.

De open brief is maandag verstuurd en in handen gekomen van The Block. Hierin staat het definitieve voorstel dat Nexo aan Vauld, met enkele wijzigingen ten opzichte van het vorige voorstel.

De open brief beweert ook dat de financieel adviseur van Vauld het eerdere voorstel van Nexo verkeerd heeft voorgesteld en gemanipuleerd.

“De ‘Nexo Deal Term’ in de presentatie die werd gegeven tijdens de vergadering van de CoC [commission of creditors] op 10 oktober 2022, zijn niet door Nexo verstrekt, maar zijn door Kroll in elkaar gezet zonder voorafgaand medeweten van Nexo.”

Verder staat in de brief:

“Het gedrag van Kroll roept meerdere vragen op over de objectieve en onafhankelijke benadering van de beheerder bij het presenteren van de mogelijke herstructureringsscenario’s, in tegenstelling tot het actief pushen van een egoïstische agenda in de richting van de betrokkenheid van een fondsbeheerder.”

Enfin: door miscommunicatie en belangenverstrengelingen is er nog steeds hoop voor de klanten van Vauld. Het leenplatform is nog $402 miljoen verschuldigd aan schuldeisers. Ze hebben echter geldproblemen en komen ruim $70 miljoen tekort.

Details herstructurering

In de e-mail van gisteren stond het precieze plan van Vauld omtrent de herstructurering. In de open brief beweert Nexo echter dat de optie voor fondsbeheer niet goed is voor schuldeisers.

“Terwijl Nexo een fixed-income arrangement wil tussen Nexo en de schuldeisers van Vauld, waarbij het Nexo’s verantwoordelijkheid is om de inkomsten te genereren om de vaste rente te betalen die het aan de schuldeisers verschuldigd is, moeten de schuldeisers aan de andere kant het volledige risico op zich nemen om hun resterende activa toe te wijzen aan een fondsbeheerder om rendementen na te streven en daarbij fondsbeheerkosten in rekening te brengen”

Kort gezegd: met de huidige plannen worden de gevolgen en risico’s van de problemen naar de schuldeisers verschoven.

Het definitieve voorstel van Nexo wijkt enigszins af van het vorige voorstel dat eerder deze maand werd gepresenteerd. Er zijn enkele key performance indicators, of KPI’s, veranderd over de omzet en bepaalde saldi’s en limieten.

Het valt nog te bezien of de schuldeisers van Vauld het definitieve voorstel van Nexo accepteren. Vauld en Kroll hebben niet gereageerd op het verzoek van The Block om commentaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws