One Trading ontvangt Nederlandse licentie, breidt EU crypto-aanbod uit

1711 totale weergaven

One Trading, een in Nederland gevestigde beurs voor digitale activa, heeft een Organized Trading Facility (OTF) vergunning ontvangen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waardoor het gereguleerde handel in cryptofutures kan introduceren in de EU.

One Trading’s doorbraak in EU cryptomarkt

De OTF-licentie positioneert One Trading als het eerste platform in de Europese Unie dat cash-settled perpetual futures trading aanbiedt, een mijlpaal voor de cryptomarkt. Deze licentie stelt de beurs in staat om te opereren onder de Markets in Financial Instruments Directive II (MiFID II), waardoor naleving van strenge regelgevende normen wordt gewaarborgd.

Uitbreiding van aanbod en markttoegang

Met deze nieuwe wettelijke goedkeuring is One Trading van plan om verschillende gereguleerde financiële producten uit te rollen, waaronder onshore cryptofutures. Het platform wordt het enige handelsplatform voor eeuwigdurende futures in de EU en het eerste dat dergelijke producten aanbiedt aan particuliere klanten. Deze ontwikkeling belooft verbeterde liquiditeit en handelsmogelijkheden te bieden voor Europese beleggers.

Een visie voor uitgebreide handelsoplossingen

CEO Joshua Barraclough benadrukte de langetermijnvisie van het bedrijf, met als doel klanten in staat te stellen elk actief te verhandelen, elk actief als onderpand te gebruiken en transacties onmiddellijk af te wikkelen. Deze benadering maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie om real-time handel aan te bieden zonder de noodzaak van externe clearing.

Gesteund door Peter Thiel’s Valar Ventures

One Trading, voorheen bekend als Bitpanda Pro, werd in 2023 opgericht met aanzienlijke steun van Valar Ventures, mede opgericht door Peter Thiel van PayPal. Het bedrijf haalde €30 miljoen ($32,5 miljoen) op in een Serie A-financieringsronde, wat wijst op een sterk investeerdersvertrouwen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....