Ongeveer $1 miljard aan Bitcoin van Coinbase gehaald, doet Saylor weer aankopen?

Uit on-chain analyse blijkt dat er een grote jongen aankopen heeft gedaan bij Coinbase. Er is namelijk ruim 17.000 Bitcoin (BTC) van het Amerikaanse platform afgehaald in nog geen 24 uur tijd. In totaal gaat dat om ongeveer $1 miljard.

Opname uit Coinbase

Vandaag hebben zijn er 13.204 bitcoin uit de wallet van Coinbase gehaald. Met de huidige marktprijs, komt dat neer op iets meer dan driekwart miljard dollar. Volgens Whale Alert gaat het om 36 losse transacties, elk van tussen de 351 en 391 bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zondagavond tweette Whale Alert ook al dat er 4.501 BTC van het platform is verstuurd. Als je deze twee bedragen bij elkaar optelt, is er de afgelopen 24 uur voor meer dan één miljard dollar verplaatst. Het is niet bekend of deze twee opnames met elkaar te maken hebben.

Het zou te maken kunnen hebben met een over-the-counter handelsdesk die haar wallets opnieuw vormgeeft. Bitcoin is pseudoniem en dus kunnen we op basis van deze on-chain data niet achterhalen wat er precies aan de hand is.

Anderzijds, staat Coinbase natuurlijk bekend als partij die grote aankopen verwerkt voor institutionele klanten. Ze maakten ze vorige week bekend dat ze de aankoop van $1,5 miljard van Tesla hebben geregeld.

Een logische gedacht is dat het gaat om MicroStrategy. De dienstverlener van clouddiensten, opgericht door Michael Saylor kocht al verschillende keren voor meer dan $1 miljard aan bitcoin op bij de beurs van Brian Armstrong.

Het bedrijf maakte vorige week bekend dat ze $1,05 miljard hadden opgehaald met zogenoemde convertible senior notes. Het plan was om al dit geleende geld in bitcoin te stoppen. Eén plus één is twee, zou je zeggen. Of het écht om MicroStrategy gaat, zal binnenkort wel duidelijk worden.

Saylor vertelde een aantal dagen terug bij Saifedean Ammous nog dat de aankopen bij Coinbase gebeuren met een speciaal algoritme. Daarmee kochten ze in het verleden volautomatisch voor $2.000 per seconde aan bitcoin uit de markt.

Bij vorige aankopen duurde het ongeveer tien dagen voordat het 'saylor-bot' z'n werk voltooide. Is er dan tóch nog een andere klant in het spel betrokken? Of gaat het, gezien het om twee aparte opnames gaat, toch over twee klanten?

Institutionele klanten

Naar eigen zeggen zijn MicroStrategy en Tesla niet de enige klanten van Coinbase Prime. Ze vertelden zelf dat ze meer dan vijf Fortune 500 bedrijven als klant hebben. Als je bedenkt dat Tesla het enige bedrijf is dat de aankoop publiekelijk heeft gemaakt (richting de SEC), zou het ook kunnen dat er nog een konijn uit de hoge hoed komt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
CoinbaseMicroStrategy