Ontslagronde bij cryptobeurs Kraken, 30% van personeel naar huis

De ontslagrondes in de crypto-industrie zijn nog niet voorbij. Dit keer is het de beurt aan het in San Francisco gevestigde Kraken. De Amerikaanse cryptobeurs maakte woensdag bekend dat ze ongeveer 1.100 werknemers gaan ontslaan.

Ontslagronde bij Kraken

Met deze ontslagronde wordt er flink in het personeelsbestand gesneden: 30% van de werknemers wordt de laan uit gestuurd.

In een blogpost deelt Kraken-oprichter en vertrekkend CEO Jesse Powell dat dit de moeilijkste beslissing van Kraken ooit is. De reden voor de golf van ontslagen zijn de bredere economische zorgen en ook de crypto-bearmarkt.

“Sinds begin dit jaar hebben macro-economische en geopolitieke factoren invloed gehad op de financiële markten. Dit resulteerde in aanzienlijk lagere handelsvolumes en minder aanmeldingen van klanten.”

“We reageerden door het aantal vacatures terug te schroeven en grote kosten qua marketing te vermijden. Helaas houden de negatieve invloeden op de financiële markten aan. We hebben de dingen gedaan die eerst onze voorkeur hadden.”

De ontslagen brengen het totale personeelsbestand van de beurs terug van ongeveer 3.667 naar 2.567 werknemers. Powell schrijft dat Kraken nu is teruggekeerd naar hetzelfde aantal medewerkers als ongeveer een jaar geleden. Daarmee kunnen we dus stellen dat Kraken flink uitbreidde toen de beurs tijdens de bullmarkt “miljoenen nieuwe klanten” verwelkomde.

Bitcoin daalde in een jaar tijd van $69.000 tot onder de $16.000. In juni was Kraken nog van plan om 500 nieuwe werknemers aan te nemen.

Vergoedingen en bonussen

In plaats daarvan moeten ze de vertrekkende werknemers nu 16 weken ontslagvergoeding geven, maar ook prestatiebonussen, vier maanden gezondheidszorg en enkele andere voordelen.

Powell blijft positief, ondanks dat hij zelf terug zal stappen als CEO: “Ik blijf extreem optimistisch over crypto en Kraken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat de stappen die we vandaag nemen ervoor zullen zorgen dat we onze missie, die de wereld nu meer dan ooit nodig heeft, kunnen blijven waarmaken.”

Zijn bedrijf kwam onlangs nog in de schijnwerpers te staan omdat ze een schikking bereikten met het Amerikaanse ministerie van Financiën wegens vermeende schending van sancties tegen Iran.

Het ministerie van Financiën zei dat Kraken 826 transacties had verwerkt die in strijd waren met de sancties. Als gevolg van de schikking heeft Kraken ermee ingestemd om ruim $360.000 aan boetes te betalen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken