Ontslagronde bij NYDIG, één derde van personeel naar huis gestuurd

NYDIG heeft in september ongeveer een derde van zijn werknemers ontslagen. Dat meldt de Wall Street Journal.

Ontslagronde

NYDIG heeft volgens het artikel ongeveer 110 mensen op de hoogte gebracht van de ontslagronde. Dit werd op 22 september bekend gemaakt. Het bedrijf uit New York moet bezuinigen en de kosten omlaag brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De New York Digital Investment Group maakte begin deze maand wel bekend dat er veranderingen waren doorgevoerd qua directeursposities. CEO Robert Gutmann en president Yan Zhao traden af, terwijl Tejas Shah en Nate Conrad hun respectieve rollen op zich namen.

Gutmann en Zhao blijven wel betrokken bij het moederbedrijf van NYDIG, Stone Ridge Holdings Group.

Er is een golf van ontslagrondes gaande in de cryptomarkt. Coinbase, Gemini, Crypto.com en vele andere bedrijven stuurden personeel de laan uit. Dit nieuws van NYDIG is opvallend: het is een van de eerste bitcoin-only partijen die rigoureus moet ingrijpen.

Getallen over NYDIG

NYDIG benadrukt wel dat ze in het derde kwartaal recordsaldi qua bitcoinbalans had. Het bedrijf zei dat de inkomsten in het tweede kwartaal met 130% zijn gestegen.

De oprichter en uitvoerend voorzitter van NYDIG, Ross Stevens, noemde de balans van het bedrijf “het sterkste dat het ooit is geweest” en zei dat het “nu agressief investeert in een kapitaalarme markt.”

NYDIG werd opgericht in 2017. Gutmann, Zhao en Stevens richtten in 2012 de Stone Ridge Holdings Group.

Vorige week verzamelde het bedrijf nog $720 miljoen voor haar bitcoinfonds bij maar liefst 59 investeerders.

Naar verluidt heeft het bedrijf meer dan $1 miljard aan digitale activa in beheer. Afgelopen december haalden ze $1 miljard aan financiering op, waardoor de waardering neer kwam op $7 miljard. Onder andere Morgan Stanley en MassMutual deden mee.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG