Bitcoin bedrijf NYDIG haalt $720 miljoen op bij 59 investeerders

De New York Digital Investment Group, beter bekend als NYDIG, heeft $720 miljoen opgehaald voor zijn Institutional Bitcoin Fund. Dat is te lezen in een aanvraag die is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin kopen

In totaal hebben 59 investeerders bijgedragen aan het Bitcoin Fund van NYDIG. Het is niet bekend om welke beleggers het gaat. In de filing is niet te lezen wanneer het bedrijf van plan is om de aankoop te daadwerkelijk te gaan doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het document stelt verder dat de SEC “de informatie in deze indiening niet heeft beoordeeld en niet heeft vastgesteld of deze nauwkeurig en volledig is.”

NYDIG is een toonaangevende institutionele spelers in de cryptowereld. In 2018 lanceerde het zijn Bitcoin Fund. Oorspronkelijk heette het nog het “Institutional Digital Asset Fund”. In juni 2020 haalde het $190 miljoen op.

In oktober van datzelfde jaar kocht NYDIG’s moederbedrijf Stone Ridge 10.000 bitcoin uit de markt. Destijds was dat $115 miljoen waard. Dit was onderdeel van de nieuwe strategie voor de kasreserves. Het koos NYDIG als custodian.

Naar verluidt heeft het bedrijf meer dan $1 miljard aan digitale activa in beheer. Afgelopen december haalden ze $1 miljard op, waardoor de waardering neer kwam op $7 miljard. Onder andere Morgan Stanley en MassMutual deden mee.

Nieuwe CEO

Afgelopen week kwam er nog meer nieuws naar buiten over NYDIG. CEO Robert Gutmann en president Yan Zhao gaan aan de slag bij moederbedrijf Stone Ridge.

Tejas Shah wordt de nieuwe CEO, terwijl Nate Conrad de nieuwe president is. Shah en Conrad gaan voornamelijk bezig met de mining-franchise van NYDIG en ook de institutionele adoptie van het lightning netwerk.

NYDIG maakt daarnaast bekend dat de balans van het bedrijf nu “sterker is dan ooit tevoren”. Op jaarbasis is het ‘bitcoinsaldo’ bijna 100% gestegen. De omzet van het bedrijf steeg met 130% in het tweede kwartaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG